World Rally Cup Croatia

FOTO Fantastična atmosfera i katastrofalno vrijeme za WRC: Pet tisuća ljudi došlo na Platak

Edi Prodan

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Veliko parkiralište Platka pretvoreno je u temperamentnu fan zonu



Fantastična atmosfera i katastrofalno vrijeme. Bio bi to najkraći rezime brzinca Platak koji se vozi u sklopu WRC Croatia.


Prepuni parking u ZP Grobnik, a prema prvim procjenama prodan je maksimalni broj od pet tisuća ulaznica, značio je i jednaku takvu sliku na velikom parkiralištu Platka koji je pretvoren u temperamentnu fan zonu. Autobusima Autitroleja s Grobnika je prebačeno 4,5 tisuća gledatelja što je istinski podvig.


– Zahvaljujemo se vozačima i osoblju Autotroleja. Odradili su fantastičan posao, bez njih ne bi bilo ni ove sjajne atmosfere na Platku, istaknuo nam je Marko Sobotinčić, koordinator WRC Platka u ime Primorsko-goranske županije.


Foto galerija: WRC na Platku Foto: Mateo Levak




Unatoč magli, kiši i temperaturi od 5 stupnjeva fanovi WRC-a koji su stigli iz mnogih dijelova Hrvatske, Slovenije i Italije s nestrpljenjem čekaju početak brzinca zakazanoj za 10 sati.


Puni se i VIP zona u kojoj je od najranijih sati i Irena Pešić Živadinov, direktorica TZ Kvarnera.


– Veliki je ovo sportski događaj, silno važan i za našu turističku promociju, istaknula je Peršić Živadinov.


Grad Rijeku predstavlja dogradonačelnik Goran Palčevski, Županiju Marko Boras Mandić, HNK Rijeku direktor Luka Ivančić, dok je posebne simpatije privukao Kenijac Robert Mworia koji na WRC Croatia prati nastup brata Mcrae Kimathija.