Svečanost

Ovo su obrtnici koji su zaslužili statuu “Obrtničke ruke”

Vladimir Mrvoš

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

U Hotelu Jadran dodijeljena priznanja najzaslužnijim obrtnicima Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena



U Hotelu Jadran održana je sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena na kojoj je usvojeno Izvješće o radu i Financijski izvještaj Udruženja obrtnika Rijeka za 2021. godinu te donesena Odluka o kriterijima za izbor tijela u Udruženju za mandatno razdoblje 2022. – 2026. godine.


Foto galerija: Ovo su novi dobitnici statute "Obrtničke ruke" Foto: Mateo Levak


Na svečanom dijelu Skupštine dodijeljene su nagrade i priznanja najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću i trudom dali izniman doprinos razvoju obrtništva i struke.


Nagrade zasluženim obrtnicima dodijelili su predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić, zamjenik župana Primorsko-goranske županije Vojko Braut, gradonačelnik Grada Rijeke Marko Filipović i predsjednik Obrtničke komore PGŽ-a Dalibor Kratohvil.




Foto Mateo Levak


Čuvari tradicije


Statua »Obrtničke ruke« s poveljom, koja se dodjeljuje obrtniku koji ima najmanje 25 godina obrtničkog statusa, a svojim je radom u obrtništvu pridonio održanju obrtničke tradicije, kvaliteti struke i afirmaciji obrtništva uopće, dodijeljena je Karmen Bljajić, vlasnici obrta za poduke Lumen koja broji 37 godina obrtništva, autolakireru Mladenu Bošnjaku, vlasniku Autolakirersko-limarskog obrta MB koji posluje 26 godina te autoprijevozniku Đorđu Miculiniću čiji je obrt otvoren prije 27 godina.


Foto Mateo Levak


Plaketa »Obrtničke ruke« s pisanim priznanjem, koja se dodjeljuje obrtniku koji ima najmanje 15 godina obrtničkog statusa, a svojom je aktivnošću pridonio unaprjeđenju obrtništva te promociji i ugledu Udruženja, uručena je Vieriju Ellersichu koji se bavi kompjutorskom obradom podataka, vlasniku obrta Elvis RPS, Živani Drobac koja ima trgovački obrt, Zlatku Srići, vlasniku stolarskog obrta Srića, Nevi Valenčić, vlasnici ugostiteljskog obrta Fiume i Milki Dudić, vlasnici frizerskog obrta Chic.


Foto Mateo Levak


Posebno priznanje


Posebno priznanje »Povelja« koje se dodjeljuje obrtniku koji je ostvario izuzetan uspjeh u struci ili je poduzeo aktivnosti od utvrdive vrijednosti u afirmaciji obrtništva i komorskog sustava dobili su Dragan Serdar, vlasnik građevinskog obrta Serđo, Mladen Pandur, vlasnik obrta za ribarstvo Žut, Željka Marušić, vlasnica Frizerskog obrta Simpa, Andrea Marinac, vlasnica Cvjećarskog obrta Floramy i Ivona Obrić, vlasnica Obrta za kozmetiku.


Foto Mateo Levak


Posebno priznanje »Povelja«, koje dodjeljuje Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, pripala je dugogodišnjem ugostitelju, vlasniku Uslužnog obrta »AS«, Željku Deliću.


Foto Mateo Levak


Poticaj za dalje


– Nadam se da će vam dodijeljena priznanja predstavljati poticaj za nastavak uspješnog djelovanja u obrtništvu, rekao je predsjednik Udruženja obrtnika Rijeka Darko Sertić.


Foto Mateo Levak


Predsjednik Obrtničke komore Primorsko-goranske županije Dalibor Kratohvil rekao je da je od početka njegovog mandata 2015. godine do danas broj obrtnika u PGŽ-u narastao od 7.000 na 9.600 obrtnika, dok u Rijeci djeluje 2.900 obrtnika.


Foto Mateo Levak


Udruženje obrtnika Rijeka okuplja nešto više od 3.550 članova – obrtnika s područja gradova Rijeke, Bakra i Kraljevice te općina Čavle i Kostrena.