Uprava šuma

U Lučicama se gradi druga traka za tehnički pregled kamiona, u Lokvama nova zgrada šumarije

Marinko Krmpotić

Stanica za tehnički pregled vozila u Lučicama bit će obogaćena trakom za kamione / Foto M. KRMPOTIĆ

Stanica za tehnički pregled vozila u Lučicama bit će obogaćena trakom za kamione / Foto M. KRMPOTIĆ

Tu će radovi biti zahtjevni zato što postojeća traka neće biti zatvorena, gdje će trebati pažljivo organizirati svakodnevni rad uz poslove na izgradnji novih kapaciteta, najavila je voditeljica Uprave šuma podružnice Delnice Ivana Pečnik Kastner



LOKVE – Tijekom ove 2022. godine na području Uprave šuma podružnice Delnice u planu su i dvije vrlo vrijedne i zanimljive investicije, najavljuje ravnateljica Pečnik Kastner.


– Ove godine trebala bi krenuti izgradnja nove upravne zgrade Šumarije Lokve. Za sada se Šumarija nalazi u zgradi općinske uprave u Lokvama, a novo mjesto bit će na lokaciji nekadašnjeg restorana »Žaba«, neposredno uz staru cestu Rijeka – Zagreb.


Projekt je gotov, sredstva su odobrena, a osobno vjerujem da će ta, inače prva upravna zgrada Šumarije Lokve biti i izgrađena pri čemu je projektom predviđeno da izvana u potpunosti bude obložena u drvo, čime smo ujedno u skladu s niskougljičnom strategijom Europskog zelenog plana koji promiče gradnju drvom budući da ono u sebi skladišti ugljik. Za realizaciju ove investicije čekamo građevinsku dozvolu i čim se to dogodi kreće javni natječaj te nakon toga i radovi.




Vjerujem da ćemo s realizacijom krenuti prije jeseni, a isto tako trebala bi krenuti i realizacija naše druge veće investicije – izgradnja druge trake za tehnički pregled vozila namijenjene tehničkom pregledu kamiona. Tu će radovi biti zahtjevni zato što postojeća traka neće biti zatvorena, gdje će trebati pažljivo organizirati svakodnevni rad uz poslove na izgradnji novih kapaciteta, najavila je voditeljica Uprave šuma podružnice Delnice Ivana Pečnik Kastner