Cirkus u Australiji

Njemački tenisač otkrio pravu situaciju iz Australije: “Sve je puno zaraženih, a nikoga ne testiraju”

Portal Novilist.hr

Alexander Zverev/Foto REUTERS

Alexander Zverev/Foto REUTERS

Bilo je slučajeva koronavirusa među tenisačima prije početka turnira, ali uvjeren sam da je zaraza i sada među igračima, samo nas ne testiraju. Ako bi nas testirali, sigurno bi bilo puno više pozitivnih slučajeva nego što ih sada ima - rekao je Zverev



MELBOURNE Australske vlasti zabranile su Đokoviću ulazak u Australiju zbog toga što nije cijepljen protiv koronavirusa, ali situacija u toj zemlji daleko je od idealne kada je pandemija u pitanju. Jedan od favorita za osvajanje Australian Opena, Alexander Zverev, od početka slučaja je bio na strani Đokovića, a posebno sada kada je vidio kako od rigoroznih mjera u Australiji nema baš ništa…


– U Melbourneu je jako puno pozitivnih slučajeva, a nama igračima dozvoljavaju da idemo izvan teniskog centra i hotela, da jedemo po restoranima. Bilo je slučajeva koronavirusa među tenisačima prije početka turnira, ali uvjeren sam da je zaraza i sada među igračima, samo nas ne testiraju. Ako bi nas testirali, sigurno bi bilo puno više pozitivnih slučajeva nego što ih sada ima – rekao je Zverev koji radi svojeg zdravlja ipak izbjegava odlaske izvan hotela.


– Ovdje sam da igram turnir, ali oko mene je puno zaraženih i zato ne idem puno vani, ne jedem po restoranima. Ne idem nigdje osim u hotelsku sobu i na trening. Ne želim se dovoditi u rizik pa sam napravio neku vrstu balona. Želim sebi dati najbolju moguću šansu, a ako dobijem koronu, gotovo je.




Australski tenisač Bernard Tomic kvalifikacije je igrao zaražen.


– Dozvoljavaju igračima izlazak na teren nakon brzog antigenskog testa koji naprave u sobi. Uopće nema PCR testiranja, ne mogu vjerovati da nikoga ne testiraju – rekao je Tomic.