Dugo iščekivano izdanje

Hipnotičkim singlom “From You” Bonobo najavio skorašnji izlazak novog albuma

T.I.

Foto: Bonobo Facebook

Foto: Bonobo Facebook

Prethodna tri singla izdana u kratko vrijeme sugeriraju da je Bonobo napravio lagani zaokret od atmosferične i uglavnom instrumentalne elektronske plesne glazbe ka downtempo melodijama klasičnije forme



Bonobo, pravim imenom Simon Green, jedno je od najcjenjenijih imena na elektronskoj sceni, 14. siječnja objavljuje svoj sedmi album pod imenom „Fragments“. Kako će zvučati, naznačuje i posljednji objavljeni najavni singl s novog albuma „From You“.


Sanjiva, gotovo hipnotička i delikatno ritmična stvar, sa sjajnim vokalnim doprinosom Jojija, japanskog pjevača s njujorškom adresom, vraća Bonoba na početke karijere kad je njegov izričaj bio više vezan uz trip hop. Prethodna tri singla izdana u kratko vrijeme sugeriraju da je Bonobo napravio lagani zaokret od atmosferične i uglavnom instrumentalne elektronske plesne glazbe ka downtempo melodijama klasičnije forme utemeljenim na vokalima.


„Fragments“ slijedi nakon vrlo dobro prihvaćenog albuma „Migration“ izdanog prije točno pet godina koji je za britanskog DJ-a i producenta bio prekretnica u karijeri s obzirom na komercijalni odjek. Naime, sa zavodljivom, ali prilično nekomercijalnom glazbom u kojoj se znalački miješaju sintetski i zvukovi prirodnih instrumenata, Bonobo je dogurao do 5. mjesta engleske top liste najprodavanijih albuma, a ni 56. mjesto na Billboardu nije zanemarivo.




S izlaskom albuma Bonobo kreće i na ekstenzivnu američku turneju za desetak dana, da bi sredinom travnja krenuo i s nastupima širom Europe. Nažalost, ponovno niti blizu ovih krajeva. Najbliži Bonobov koncert dogodit će se u Münchenu 25. travnja.