Rođeni Riječanin

Riječki bas Slavko Sekulić nastupio na koncertu u čast Mozartu u Trstu

Kim Cuculić



TRST – U crkvi sv. Franje Asiškog u Trstu održan je svečani koncert u čast i sjećanje na 230. godišnjicu smrti W. A. Mozarta. Izveden je Mozartov »Requiem« pod ravnanjem Cristine Semeraro uz pratnju filharmonijskog orkestra »Citta di Monfalcone« i s internacionalnom postavom solista.


U solističkoj podjeli nastupili su Serena Arno (sopran), Dragana Paunovity (kontraalt), Yuan Zhao (tenor) te riječki bas, član solističkog ansambla Opere HNK-a Ivana pl. Zajca Slavko Sekulić. Nakon internacionalne solističke karijere, Sekulić je od 2014. godine član riječke Opere. Ovaj koncert je nastavak uspješne sezone koja je započela Gala koncertom u SNG-u Maribor u listopadu, te ulogom velikog svećenika Sarastra u nedavno premijerno izvedenoj Mozartovoj »Čarobnoj fruli«. Slavko Sekulić je dugogodišnji gost solist u SNG-u Maribor, a tri sezone je bio stalno angažiran u Teatru Verdi u Trstu.


Ovaj rođeni Riječanin diplomirao je na glazbenom konzervatoriju »G. Tartini« u Trstu i na Visokoj školi »Mirković« prema licenci državnog konzervatorija »Čajkovski« u Moskvi, magistrirao je na Državnom konzervatoriju Komitas u Erevanu, Republika Armenija te doktorirao na Fakultetu teoloških znanosti.