DANIJEL KENFELJA

Croatian Island Spearguns je prestižna nagrada na ‘2021 U. S. National’!

Boris Bulić

Iako je nagradni fond bio izrazito jak s količinom nagrada koja je kod nas nepojmljiva, puška Croatian Island Spearguns je stavljena u najviši rang sponzorstva. Nakon završetka natjecanja dogodilo se da je pobjednik natjecanja, novi prvak SAD-a Mikhail Kuznetsov, inače četverostruki prvak Rusije, od svih vrijednih nagrada izabrao je upravo pušku 'Croatian Island Spearguns'!



Danijel Kenfelja izrađuje puške za podvodni ribolov koje su toliko dobre da je četverostruki prvak Rusije u podvodnom ribolovu odabrao upravo njegovu pušku kao favorita.


– Croatian Island Spearguns je puška koja je nastala iz ljubavi prema moru i podvodnom ribolovu te težnji da napravim pušku koja će meni kao rekreativnom roniocu najbolje odgovarati za šuljanje uz kraj te poneku plitku čeku. Tako sam prije 8 godina napravio svoju prvu pušku i od tada lovim isključivo sa vlastitim proizvodima.


Želja za usavršavanjem nikad nije prestala te su se tako kroz godine javljale razne ideje, a moj cilj je bio izraditi što funkcionalniju pušku visoke kvalitete i jednostavnog upravljanja, koja bi početnicima i rekreativcima omogućila što manje ‘lutanja’ u traženju optimalnog alata za podvodni ribolov, a koju pak svaki iskusni ronioc jednostavno mora imati u svojem arsenalu – priča nam Danijel.


Američki prvak ‘2021 U. S. National’ Mikhail Kuznetsov s direktorom Saveza Scottom Turgeoonom




– Dakle moj izbor pušaka, s kojima i sam lovim, su klasike, radne dužine 90 do 100, što užeg i tanjeg tijela sa klasičnom drškom rađenom prema šaki lovca što smatram najuniverzalnijim lovnim alatom u uvjetima našeg mora. Kako bi se zadovoljili i drugi, specifični, načini lova, u ponudi su i kratke puške za ruparenje te puške većih dimenzija, jače probojnosti i dometa koje zadovoljavaju potrebe podvodnih ribolovaca za lov tehnikom čeke. Sav trud i svo uloženo vrijeme rezultiralo je pozivom da sponzoriram ‘2021 U. S. National’ (državno prvenstvo SAD-a u podvodnom ribolovu) koje je održano na Floridi u kolovozu. Nakon kraćih dogovora odlučio sam se za klasiku 120 u full forged karbonu. Tada se još nije znalo tko će odabrati tu nagradu, a pušku sam naravno počeo raditi odmah budući da je do natjecanja tada ostalo samo mjesec i pol dana, što je bio rok u kojem puška nikako nije mogla biti završena – nastavlja Danijel svoju priču.



– Puška je prema njihovoj procjeni, temeljem fotografija prijašnjih pušaka, stavljena u najviši rang sponzorstva iako je njihov nagradni fond bio izrazito jak s količinom nagrada koja je kod nas nepojmljiva. Nakon završetka natjecanja dogodilo se za mene nešto posebno. Pobjednik natjecanja, odnosno novi prvak SAD-a Mikhail Kuznetsov, inače četverostruki prvak Rusije, od svih vrijednih nagrada izabrao je upravo pušku ‘Croatian Island Spearguns’.



Dakle, još se jednom dokazalo da se iz male garaže, praktički samo sa dvije rašpe i malo brusnog papira, puno volje i truda, te uz nešto malo sreće, mogu ostvariti veliki snovi – ispričao nam je Danijel Kenfelja.