Rijeka vs, Lokomotiva

Lokosi dolaze ambiciozno na Rujevicu: “Možemo ostvariti pozitivan rezultat!”

Davor Petrović

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Silvijo Čabraja/Foto PIXSELL

Rijeka igra odlično, ali i mi imamo štošta za pokazati - kaže trener Zagrepčana Silvijo Čabraja



ZAGREB  Ambicije Lokomotive u ovoj sezoni sežu puno dalje od očuvanja prvoligaškog statusa, što znači da dva prvenstvena ogleda s Rijekom u idućih pet dana sa sobom nose veliki značaj za društvo s Kajzerice. Pri tome, posebnu težinu ima današnja utakmica na Rujevici. Naime, uspiju li Lokosi ostati neporaženi, otvorit će si priliku za hvatanje kakvog-takvog priključka s gornjim dijelom HT Prve lige i stvorit će više nego solidne temelje psihološke pripreme za nedjeljno sučeljavanje s istim suparnikom na stadionu u Kranjčevićevoj.


– Rijeka ove sezone igra odlično i s razlogom je prva momčad lige u ovom trenutku. Znamo da nas na Rujevici očekuje iznimno zahtjevna utakmica – kaže Silvijo Čabraja.


Trener Lokomotive pun je optimizma, iako je njegova momčad u zadnja četiri kola malo izgubila korak, osvojivši isto toliko bodova. Povrh toga, prošlog vikenda je uknjižen remi s Hrvatskim dragovoljcem, i to nakon vodstva 2:0. Ta utakmica je donijela i neslavni rekord HT Prve lige Sandru Kulenoviću. Preciznije, donedavni napadač Rijeke je nakon samo pet sekundi igre napravio prekršaj za žuti karton.




Derbi Novog Zagreba pokazao je da Lokomotiva zna igrati i može biti iznimno opasna s 18-godišnjim Lukasom Kačavendom i godinu dana starijim Ibrahimom Aliyuom u ofenzivnom dijelu momčadi. No, u nastavku se vidjelo da je Čabrajina mlada momčad još uvijek sklona onome što se naziva dječje bolesti.


– Kažem, Rijeka igra odlično, ali i mi imamo štošta za pokazati. Ukoliko od početka do kraja susreta odigramo kako znamo i možemo, budu li naši igrači fokusirani i koncentrirani te ako ovoga puta realiziramo svoje prilike, vjerujem da možemo ostvariti pozitivan rezultat – dodaje 53-godišnji stručnjak na klupi Lokomotive.


Na prvu loptu je itekako vidljivo da Čabrajine riječi sa sobom nose jako puno uvjeta koje bi njegovi igrači trebali ispuniti za uspješan ishod gostovanja kod Rijeke. Međutim, činjenica je da su Lokosi prosuli dosta bodova zbog vlastite dekoncentracije u kaznenom prostoru suparnika. Na primjer, dovoljno je spomenuti da su u sudačkim nadoknadama gostovanja kod Dinama i Hajduka promašili stopostotne prilike za izjednačenje.


Što se tiče igračkog kadra, van stroja je Nikola Soldo, kojeg je klizeći start Luke Pasaričeka na utakmici s Hrvatskim dragovoljcem lansirao na popis ozlijeđenih. Ipak, pregledi su pokazali da stanje nije ozbiljno, što znači da bi on mogao konkurirati za nedjeljni ogled s Rijekom. Svi ostali su na raspolaganju Čabraji, s time da Kačavenda, Aliyu, Jon Mersinaj i Mate Maleš moraju biti oprezni. Naime, ako neki od njih četvorice zaradi žuti karton, propustit će dvoboj s Rijekom u Kranjčevićevoj.