Niz sadržaja

Na Krku se ovog vikenda planinarilo i rekreiralo

Mladen Trinajstić

Foto Ivana Lončarić Trinajstić

Foto Ivana Lončarić Trinajstić

Izletom do uvale Bracol zaključen je 7. Baška Outdoor Festival, u okolici Malinske upriličen je Festival sportske rekreacije, a u sklopu Dana maslina održan je pohod na Veli vrh



Brojni otočani, ali i oni koji su se ovog vikenda odlučili izletnički posjetiti Krk iskoristili su burno ali sunčano, za boravak na otvorenome i više no pogodno vrijeme za guštanje u čarima prirodnih ljepota tog otoka.


U nizu sportsko-rekreacijskih, odnosno outdoor manifestacija kojima (i) ova posezona na Boduliji obiluje, uživalo se na svakom koraku, kako na jugu, odnosno u Baški gdje je planinarskim izletom do uvale Bracol zaključen 7. Baška Outdoor Festival, tako i u okolici Malinske.


Ondje je, naime, u zajedničkoj organizaciji Saveza sportske rekreacije »Sport za sve« PGŽ-a te KŠR-a Gorovo, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Općine Malinska-Dubašnica, upriličen Festival sportske rekreacije.




I dok su posjetitelji Baške upijali ljepote surovih, ali i iznimno slikovitih vizura planinskih goleti na platou ponad tog poznatog turističkog odredišta koje je upravo na račun spomenutog festivala proteklog vikenda vrvjelo ljubiteljima aktivnog života pristiglim iz svih dijelova naše regije, ali i cijele zemlje, posjetitelji Malinske imali su se priliku uključiti u Festival nordijskog hodanja.


Pod motom »Korakom do zdravlja«, ovisno o fizičkim mogućnostima hodača, bilo je moguće izabrati jednu od čak četiri ponuđene pješačke rute.


Ljubitelji ove u svijetu sve popularnije rekreativne aktivnosti, nakon što su prethodno izabrali rutu koja je najviše odgovarala njihovoj kondicijskoj spremi, u pratnji iskusnih hodača iz središta Malinske zaputili su se na nordijsko-hodačke izlete »pitomim« potezima mreže staza kojima obiluje zapad otoka Krka, dugima između 4 i 8 km, za što je aktivnim »nordijcima« bilo potrebno između jednog pa do gotovo tri sata.


Svoj doprinos ovom, na cijelom otoku živome i aktivnom vikendu dali su i Puntari koji su nedjeljno prijepodne, baš kao i njihovi »prekobrdni«, bašćanski susjedi, također proveli aktivno.


U sklopu 25. izdanja Dana maslina, manifestacije kojom žitelji i turistički djelatnici tog otočnog maslinarskog središta već tradicionalno obilježavaju razdoblje u kojem se zahuktava berba, je održan planinarski pohod na Veli vrh, jednu od najviših točaka brda Treskavac pod kojim se nalazi i to otočno mjesto.