JOSIP MILIN

Kad se poklopi da je najveća riba na natjecanju zapravo pravi gigant za svoju vrstu, tada je to posebna radost

Boris Bulić

Ako ćeš se okrenuti oko sebe ka neki koji jako grizu, možeš se samo smrznuti, jer su tu sve najbolji, sami prvaci, neki i svjetski. Ali se ja s tin baš i ne zamaram. Ja san doša guštati…



U Biogradu na moru je početkom lipnja održano Županijsko natjecanje za seniore u disciplini štap-barka gdje je Josip Milin ostvario ulov o kakvom mnogi samo sanjaju. Evo što nam je Josip rekao o tome:


– U ovo vrime korone, većina ljudi ne zna što bi od sebe. Svi smo doma i druženja su minimalizirana tako da je svaki odmak više nego poželjan. Srića pa imamo more na koje možemo poći i malo se maknuti od ove zakopanosti – priča nam Josip.


– A ribolov mi je ventil koji me spašava. Ma nije sad da san ja nešto posebno opterećen i da mi je teže nego drugima, ali kad izađem na more tu napunim baterije. A još ako postoji neka dobra ekipa… – nastavlja Josip svoju priču.




– A ovo natjecanje u Biogradu mi je došlo ka naručeno. Napokon ekipa na okupu. Ma neka je i sa distancom, samo da se vidimo, da znamo da smo još živi. I sad, ako ćeš se okrenuti oko sebe ka neki koji jako grizu, možeš se samo smrznuti, jer su tu sve najbolji, sami prvaci, neki i svjetski. Ja san tako ovaj puta u barci bija sa Stankom Panićem, Mladenom Bajlom i Marinom Vasilijevskim. Ali se ja s tin baš i ne zamaram. Ja san doša guštati pa što bude – bude. Naravno, uvik dan sve od sebe, pa tako i ovoga puta.



  • Tako smo lovili jedno tristo metara isprid otočića Oštarije prema Pašmanu, doli isprid Crvene Luke. Nije bilo duboko. I jedno petnaest minuta prije kraja obisila mi se ova pirga. Sad da san ja neko drugi, ja bi reka da je to na znanje i da san baš nju ciljano iša loviti. Našla se isprid mog predveza, koji je, da budem iskren, vrlo pažljivo složen, tako da san ja, budući da su prame jako tanke, triba samo biti  dovoljno miran da je uspješno dignem u brod. Posli je ispalo da je ta pirga od 30 centimetara bila teška 380 grama i da to bila najteža riba tog natjecanja. A ni to, eli, nije baš za bacit’ – ispričao nam je Josip Milin.