Autotrolej i HNK Rijeka

Nova pogodnost za navijače Rijeke: Karta za utakmicu na Rujevici donosi besplatnu vožnju autobusom

Sanja Gašpert

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Besplatan prijevoz uz ulaznicu za utakmicu bit će na svim autobusnim linijama tri sata prije, za vrijeme i tri sata nakon utakmice, a sve počinje u rujnu kada na Rujevici gostuje NK Slaven Belupo



RIJEKA – Kao što je bilo i najavljeno na prezentaciji novih autobusa, Komunalno društvo Autotrolej i Hrvatski nogometni klub Rijeka pripremili su za sve korisnike javnog gradskog prijevoza te navijače i simpatizere riječkog nogometnog prvoligaša niz pogodnosti koje s realizacijom kreću 27. kolovoza, a s obzirom na predstojeću utakmicu s NK-om Slaven Belupo iz Koprivnice, koja će u rujnu biti održana na Stadionu Rujevica.


O terminu utakmice svi će posjetitelji biti informirani tijekom idućeg tjedna.


Nagradne ulaznice


Naime, kako ističu u Autotroleju, na sam dan održavanja utakmice prijevoz javnim gradskim prijevozom KD Autotrolej bit će besplatan na svim autobusnim linijama tri sata prije početka, za vrijeme te tri sata po završetku utakmice za sve posjetitelje koji posjeduju kartu za utakmicu.




Također, svi korisnici Autotroleja koji u razdoblju od danas u 12 sati do srijede 8. rujna u 12 sati ostvare kupnju mjesečnog prava – pokazne karte za rujan putem mrežnog portala wwww.rijekacitycard.hr mogu osvojiti kartu za utakmicu HNK Rijeka – NK Slaven Belupo. Za navedenu utakmicu na raspolaganju je 100 nagradnih karata za korisnike Autotroleja. Prvih sto kupaca mjesečne pokazne karte bit će nagrađeno ulaznicom za utakmicu, i to na način da će ulaznice biti raspoređene po kategorijama korisnika.


Osnovnoškolci i srednjoškolci bit će nagrađeni s ukupno 80 karata za utakmicu, po 40 za svaku kategoriju, dok će po deset karata dobiti prvih deset kupaca studentske te prvih deset kupaca radničke mjesečne karte za rujan. Po završetku podjele nagradnih karata, na portalu Rijeka City Card bit će objavljeni brojevi Torpedo kartica čiji su korisnici dobili karte za utakmicu. Dobitnici nagradnih karata na dan odigravanja utakmice trebaju se samo javiti na ulazu na Stadion Rujevica.


Manje prometnih gužvi


Karte za nogometnu utakmicu mogu osvojiti postojeći te novi korisnici usluge javnog gradskog prijevoza KD-a Autotrolej ako u navedenom vremenskom razdoblju izrade svoju Torpedo karticu i obave kupovinu mjesečnog prava za rujan.


– Ovom suradnjom između KD-a Autotrolej i HNK-a Rijeka cilj je potaknuti građane na korištenje javnim gradskim prijevozom i prilikom odlaska na nogometnu utakmicu, a što će rezultirati manjim onečišćenjem grada te manjim prometnim gužvama na Rujevici. Riječ je o pilot-projektu, a već za iduću prvenstvenu utkamicu, koja je na rasporedu 16. listopada kada na Rujevicu dolazi GNK Dinamo Zagreb, bit će pripremljene nove zajedničke akcije KD-a Autotrolej i HNK-a Rijeka, ističu u KD-u Autotrolej.