Ovog četvrtka

Na Riječku zvečku stižu Denis & Denis i Whiteheads

Ivana Kocijan

Koncert grupe Whiteheads na Gradini, Foto: SERGEJ DRECHSLER

Koncert grupe Whiteheads na Gradini, Foto: SERGEJ DRECHSLER

"Znači, ne trebaju COVID-putovnice, svi mogu doći. Vidimo se u četvrtak", poručili su organizatori na Facebooku.



Nakon kraće stanke uzrokovane novim epidemiološkim mjerama, omiljena kvartovska glazbena manifestacija Vežičke ljetne noći: Riječka zvečka vol. 7 idu dalje. Na igralištu pored Boćarskog centra Podvežica ovog će četvrtka nastupiti dvije riječke grupe, Denis & Denis te Whiteheads.



»Dragi prijatelji Zvečke! Ovaj četvrtak Zvečka se vraća. Morat ćemo svi sjediti, ali takve su trenutačne mjere pa ih moramo poštovati. Znači, ne trebaju COVID-putovnice, svi mogu doći. Vidimo se u četvrtak«, poručili su organizatori na Facebooku.



Denis & Denis jedan je od najpoznatijih riječkih bendova. Prvi nastup imali su krajem 1982. godine u riječkoj Dvorani mladosti kao pred izvođači sastavu Boa, dok 1983. godine dobivaju veliku medijsku pozornost. Grupa je vrlo brzo postigla uspjeh, za što su bili zaslužni efektni demo snimci i seksipilan vokal pjevačice Marine Perazić. Gotovo su preko noći osvojili sve veće radijske postaje u bivšoj Jugoslaviji. »Čuvaj se«, »Program tvog kompjutera«, samo su neki od hitova kojima su osvojili publiku i kritičare





Grupa Whiteheads iz Rijeke osnovana je 2015. g. u okviru udruge LP Rock. Članovi grupe nekadašnji su članovi poznatih grupa iz 70-ih i 80-ih godina. Tražeći ime koje će povezivati njihove prosijede kose i riječki izvor, dali su si ime Whiteheads, po Robertu Whiteheadu, izumitelju torpeda i poznatom riječkom industrijalcu. U početku djelovanja sviraju covere poznatih stranih i domaćih rock grupa, a 2017. odlučuju snimiti materijal za svoj prvi autorski album te snimaju svoje prve tri autorske skladbe.