NBA liga

Bucksi ostvarili treću pobjede u finalu doigravanja i stigli nadomak prvog naslova nakon pola stoljeća čekanja

Hina

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Giannis Antetokounmpo/Foto REUTERS

Bucksi su postali  četvrta momčad u povijesti NBA lige koja je dobila tri uzastopne utakmice finala nakon što je izgubila prve dvije



NEW YORK Milwaukee Bucksi ostvarili su i treću uzastopnu (123:119) pobjedu u finalu NBA doigravanja i došli nadomak prvog naslova prvaka nakon pola stoljeća. Bucksi su gubili 2:0 u partijama u završnoj seriji, a onda su nanizali tri pobjede. Dvije na domaćem parketu i posljednju u Phoeinxu.


Sunsi su puno bolje otvorili utakmicu, poveli 16 poena razlike, ali Jrue Holiday je povukao svoju momčad prema preokretu. Bucksi su do kraja bili u vodstvu s time da su se Sunsi približili na 120:119.  Tada je na scenu stupio Giannis Antetokounmpo (zabio je 32 poena, sakupio devet skokova i šest asistencija), zakucavši uz dodatno bacanje. Međutim, dvostruki MVP je promašio bacanje, ali uhvatio loptu 13 sekundi prije kraja. Pobjedu je na kraju potvrdio Khris Middleton (29 poena).


Kod Sunsa najbolji je bio Devin Booker s 40 poena.




Bucksi su postali  četvrta momčad u povijesti NBA lige koja je dobila tri uzastopne utakmice finala nakon što je izgubila prve dvije. Posljednji put to je učinio Miami 2006. godine.