Novi projekt

Počeli sportski praznici za crikveničke osnovce

Robert Šimonović



CRIKVENICA – Projekt Sportski praznici 2021. pokrenut je u Crikvenici inicijativom Školskog sportskog saveza, a u projekt se uključio i Grad Crikvenica.


Projekt Sportski praznici 2021. provest će profesori tjelesne i zdravstvene kulture, diplomirani kineziolozi Katarina Stojević i Dinko Gračaković. Iz Grada javljaju da se u program mogu javiti učenici osnovnih škola od prvog do osmog razreda. Program će započeti jutarnjim vježbanjem u sportskoj dvorani OŠ Zvonka Cara, gdje će se učenici, odnosno polaznici programa, upoznati s osnovama dvoranskih sportova (košarka, odbojka, rukomet) te atletskim i gimnastičkim dvoranskim disciplinama. Nakon toga učenici u pratnji profesora odlaze na Gradsko plivalište u Crikvenici te se djeca koja ne znaju plivati uče prvim zaveslajima i održavanju na površini mora, a djeca koja znaju plivati, upoznavaju sa stilovima plivanja i prvim vaterpolo zamasima. Slijedi organiziran ručak, nakon kojeg se vraćaju u dvoranu te odlaze kućama.


Program traje po tjedan dana za jednu grupu, a dijete može ponoviti program u više grupa. Grad Crikvenica podržao je ovaj hvalevrijedan projekt, omogućavanjem korištenja sportske dvorane OŠ Zvonka Cara i Gradskog plivališta, dok je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović djeci na Gradskom plivalištu u Crikvenici darovala daske za brže i bolje savladavanje učenja stilova plivanja.