Kadrovsko popunjavanje

Goran Grubišić novi je zapovjednik krčkog Stožera civilne zaštite. Miler je otišao u zasluženu mirovinu

Mladen Trinajstić

Zapovjednik JVP-a Grada Krka preuzeo je dužnost i odgovorne zadaće zapovjednika Gradskog stožera CZ-a od njegova dosadašnjeg čelnika, bivšeg zamjenika gradonačelnika Čedomira Milera, koji je početkom lipnja otišao u zasluženu mirovinu



KRK – Kolegij krčkog gradonačelnika Darija Vasilića bio je prilika za donošenje prvih odluka iz »lokalnog djelokruga«, među kojima i one o osnivanju i kadrovskom popunjavanju novog saziva Stožera civilne zaštite Grada Krka. Tijelo za koje većina građana, do izbijanja pandemije i svega što je s njom uslijedilo, vjerojatno nije bila ni svjesna da postoji, a koje se tijekom proteklog jednoipogodišnjeg razdoblja silom prilika prometnulo u jedno od onih službenih tijela čiji stavovi, ocjene i procjene zapravo najviše utječu na svokodnevicu žitelja područja o kojima ta tijela skrbe, sad je dobilo nov, »osvježen« sastav.


Razdoblje 2021. – 2025.


Za članove Stožera u mandatnom razdoblju od 2021. do 2025. godine tako su imenovani Goran Grubišić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Krka, Vedran Hajdin, voditelj Pododsjeka za redarstvo Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka, Đimi Skomeršić, voditelj Odsjeka za komunalno gospodarstvo JUO-a Grada Krka, Dejan Hriljac, načelnik Policijske postaje Krk, Lenjinka Juričić-Mamilović, voditeljica Službe za prevenciju i pripravnost Ravnateljstva civilne zaštite Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, Goran Lajnert, ravnatelj Županijske lučke uprave Krk, Sanjin Purić, predstavnik i prokurist tvrtke GP Krk, Marija Jakominić, ravnateljica GD-a Crvenog križa Krk, Ivan Jurešić, pomoćnik direktora tvrtke Ponikve eko otok Krk te Lovorka Nemet Strčić, voditeljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije – Ispostave Krk.


Zapovjednik JVP-a Grada Krka Goran Grubišić istom je prilikom preuzeo dužnost i odgovorne zadaće zapovjednika Gradskog stožera CZ-a, i to od njegova dosadašnjeg čelnika, bivšeg zamjenika gradonačelnika Čedomira Milera, koji je početkom lipnja otišao u zasluženu mirovinu. Za Grubišićeva zamjenika imenovan je Vedran Hajdin iz Gradskog pododsjeka za redarstvo.


Postizborna praksa




Sukladno važećem Zakonu o sustavu civilne zaštite i Pravilniku o sastavu stožera, načinu rada te uvjetima za imenovanja, određeno je da izvršno tijelo jedinice lokalne samouprave svojom odlukom osniva Stožer civilne zaštite te imenuje načelnika, njegova zamjenika i članove.


Nakon provedenih lokalnih izbora i objave konačnih rezultata za izbor gradonačelnika Krka, i formalno je tako bio pokrenut postupak predlaganja novih članova Stožera, u kojemu su sudjelovale sve operativne i interventne snage uključene u lokalni sustav civilne zaštite. Postupak je naposljetku sad rezultirao donošenjem spomenute Odluke, kao i određivanjem novog saziva tijela za kojeg se valja nadati da će u budućnosti imati čim manje posla, a s njim i potrebe donošenja bilo kakvih operativnih odluka.