Izborna skupština

Tamara Morić opet predsjednica Kluba Sušačana

Sanja Gašpert

Tamara Morić

Tamara Morić



RIJEKA – Tamara Morić ponovo je izabrana za predsjednicu Kluba Sušačana, jednoglasno je odlučeno na izbornoj skupštini Kluba, na kojoj su imenovani i Izvršni i Nadzorni odbor, s nekim novim, ali i starim imenima.


Izvršni odbor Kluba Sušačana u sljedeće dvije godine činit će Aristea Bradičić Skomeršić, Vlasta Ćulum, Maja Despot, Vazmoslava Dragojević, Nenad Gudac, Ines Ivašić, Jakov Karmelić, Sonja Kleščić, Sanja Lujić Pirc, Mirjana Marinić, Ljiljana Mihajlović, Vlasta Rainer, Irena Ribarić Francetić, Spomenko Tomac i Miljenko Smokvina, a Nadzorni odbor Daina Glavočić, Nada Komadina i Orhida Erny.


– U prvom dijelu mandata 2019. godine naše su se aktivnosti odvijale uobičajenim tempom, no u drugom dijelu, dakle tijekom 2020. godine, naročito nakon početka pandemije COVID-19 bili smo jako limitirani epidemiološkim mjerama i »lockdownom«.




Naša Rijeka stvarno nije imala sreće, najprije se dugo kandidirala za Mediteranske igre i nije ih dobila, a kada je napokon osvojila prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, stigla je korona.


Velika šteta za naš voljeni grad, za sve one aktivnosti i planirana kulturna događanja koji su zbog korone morali biti reducirani ili otkazani. Sve se to odrazilo i na naše djelovanje, gotovo godinu dana Klub je radio samo »u hladnom pogonu«, odrađivali smo samo nužne i neodgodive poslove. Jedino je izdavanje časopisa »Sušačka revija« teklo po uobičajenom godišnjem planu, bez obzira na pandemiju.


Ipak, javili smo se na sve natječaje Ministarstva, Županije i Grada za zadovoljenje javnih potreba u kulturi i na svim natječajima dobili sredstva za nastavak naših aktivnosti, kazala je nova (stara) predsjednica Tamara Morić.


Na skupštini je predstavljen i novi dvobroj Sušačke revije, 113/114, čiji je bogati sadržaj, zbog odsutnosti glavnog i odgovornog urednika Alena Čemeljića, prezentirao član uređivačkog kolegija Jakov Karmelić.


Novi dvobroj glasila Kluba Sušačana donosi dvadesetak novih sušačkih, riječkih i primorskih priča.