Prometni report

Zagrepčanin Audijem vozio po Crikvenici s 2 promila alkohola u krvi

Šarlota Brnčić

Alkotest / Foto S. DRECHSLER

Alkotest / Foto S. DRECHSLER

Najveća koncentracija alkohola od 2 promila izmjerena je 41-godišnjem vozaču koji je zaustavljen u subotu, oko 23 sata, u Frankopanskoj ulici u Crikvenici



Na području Primorsko-goranske županije prošlog tjedna dogodilo se 70 prometnih nesreća, od kojih su tri bile težeg karaktera. Tri su osobe teže, a 15 ih je lakše ozlijeđeno.


U nesrećama je sudjelovalo devet stranaca, jedan pješak, kao i šest alkoholiziranih vozača. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 767.400 kuna.


Alkotestirano je 195 vozača, od kojih je kod 21-og utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 promila, kod jednog vozača do 0,50 promila, a jedan vozač je odbio alkotestiranje.




Najviše alkoholiziranih vozača, njih 21, je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam vozača između 25. i 35. godina života, dok ih je četiri bilo u skupini od 18. do 25. godina života.


Najveća koncentracija alkohola od 2 promila izmjerena je 41-godišnjem vozaču koji je zaustavljen u subotu, oko 23 sata, u Frankopanskoj ulici u Crikvenici za upravljačem Audija, zagrebačkih registracijskih oznaka.


Sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.