Demonstracija

MUP ima novi natječaj za policajke i policajce, predstavili su ga na Korzu

Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Foto Vladimir Mrvoš

Prijave na Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini primaju se do 15. kolovoza 2021. godine



Na riječkom Korzu bilo je vrlo živo, a mnoge prolaznike je iznenadilo kada su vidjeli kako mlada djevojka u civilu stavlja »lisice« na ruke mladom policajcu u uniformi.


Da ne bude zabune, nije bila riječ o stvarnom događaju, već je građanima prezentiran Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini.


U prezentaciji su sudjelovali predstavnik Srednje policijske škole »Josip Jović« Hrvoje Marić, policijski službenici Sektora policije, Odjela prevencije i Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću, mladi policijski službenici koji su odnedavno u službi u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj te polaznici osposobljavanja za zanimanje policajac/policajka, trenutno na praksi u ovoj policijskoj upravi.




Policijski službenik za stručno usavršavanje policije Gabrijel Flegar u suradnji s mladim policijskim službenikom Dinom Donadićem i Zlatanom Knežević te polaznicima osposobljavanja za zanimanje policajac/policajka, Dominikom Badurinom Kneževićem i Bernardom Marić, prezentirao je praktična znanja i vještine koje se stječu tijekom osposobljavanja za policijsko zanimanje.


Oni su demonstrirali nekoliko policijskih postupanja i intervencija u situacijama kada osoba surađuje, odnosno ukoliko pruža otpor. Najzanimljivije je bilo kada su pozvali zainteresirane da i sami provjere svoje motoričke sposobnosti potrebne za posao policajca.


Hrvoje Marić iz Policijske škole ‘’Josip Jović’’ govorio je o uvjetima Natječaja za zanimanje policajac/policajka, dok je policijska službenica na praksi u Postaji pomorske i aerodromske policije Rijeka Zlatana Knežević rekla da je zadovoljna radom u toj policijskoj postaji, te da se prijavila u policiju zbog dinamičnosti posla.


Bilo je omogućeno i da građani, prvenstveno mladi, testiraju svoje motoričke sposobnosti i sudjeluju u nekoj od demonstracija policijskih ovlasti.


Mnogi mladi su pokazali interes za prijavu na Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini te sa sobom ponijeli obrasce za prijavu i prigodan promidžbeni materijal.


Prijave na Natječaj za zanimanje policajac/policajka u 2021./2022. godini primaju se do 15. kolovoza 2021. godine.