Borba protiv dezinformacija

Twitter bi mogao početi označavati objave korisnika na osnovu razine njihove (ne)istinosti

P. N.

Foto: iStock

Foto: iStock

Twitter navodno razvija "tri vrste naljepnica s upozorenjima za dezinformacije", uključujući “Get the latest”, “Stay Informed” i "“Misleading“



Velike tehnološke tvrtke nastavljaju svoju borbu protiv dezinformacija na svojim web stranicama, a izgleda kako se i Twitter aktivno uključio u pronalaženje novog načina rješavanja lažnih vijesti.


Jedna od poznatijih tehnoloških blogerica i istraživačica aplikacija, Jane Manchun Wong je objavila verzije nove značajke kojom se ljudi u Twitteru bave. Prema Wong, Twitter razvija “tri vrste naljepnica s upozorenjima za dezinformacije”, uključujući “Get the latest”, “Stay Informed” i ““Misleading“.



Twitter još nije javno potvrdio novu značajku, no nedavno je ponovno uveo sustav koji traži da pregledate svoju poruku prije slanja na temelju konteksta.


Glasnogovornik Twittera rekao je za portal Hypebeast da tvrtka istražuje nove načine kako pomoći ljudima da ostanu (dobro)  informirani, ali nije otkrio nikakve dodatne informacije o novoj značajci.


Facebook također pooštrava svoju politiku oko dijeljenja lažnih podataka i sada će započeti s poduzimanjem koraka za prozivanje ponovljenih prekršitelja. Prošli tjedan tvrtka je objavila da će početi označavati stranice koje i dalje dijele dezinformacije.