Plova

U Galeriji Poneštrica otvorena izložba slika riječkog autora Sanjina Bakotića

Bruna Matičić

Sanjin Bakotić / Foto Vedran Karuza

Sanjin Bakotić / Foto Vedran Karuza

Svojoj životnoj ljubavi, umjetnosti i moru, posebno se posvećuje nakon zaključene uspješne profesionalne karijere privatnog poduzetnika i odlaska u mirovinu 2018. godine.



Povodom događaja vezanih uz održavanje 22. regate Fiumanke i Rijeke kao grada okrenutog moru u galeriji Poneštrica otvorena je izložba slika pod nazivom “Plova” riječkog autora Sanjina Bakotića.


Sanjin Bakotić rođeni je Riječanin koji unatrag nekoliko godina živi na relaciji Lovran – otok Ilović, a kako nam je rekao prilikom otvaranja izložbe, svojoj životnoj ljubavi, umjetnosti i moru, posebno se posvećuje nakon zaključene uspješne profesionalne karijere privatnog poduzetnika i odlaska u mirovinu 2018. godine.


Uz riječi da je u likovnu umjetnost i stvaranje krenuo uz veliku podršku i poticaj supruge Nives i kćeri Matee koje su oduvijek znale da u sebi krije talent, autor Sanjin Bakotić otkriva da je more njegova vječna inspiracija, a fascinaciju morem, dubinama i ribama s lakoćom prenosi na slikarsko platno.





Upravo su motivi mora i riba prepoznatljivi u njegovu likovnom izričaju koje je javnosti predstavio na izložbama u Rijeci, Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj, a izložbom “Plova” u galeriji Poneštrica riječkoj likovnoj publici predstavit će dio svog recentnog slikarskog opusa.


Na otvaranju na kojem su se okupili brojni autorovi prijatelji i poznanici te znatiželjnici, autor je pojasnio da riječ “Plova” označava jato riba ili veću skupinu životinja u vodi, a upravo to moguće je vidjeti i na postavljenim radovima putem kojih se zaista može zaroniti u dubine valova i mora.


Serijom radova izloženih u galeriji Poneštrica autor Sanjin Bakotić spojio je umjetnost i prirodu te motive koji zaista pokazuju ljepotu našeg primorskog kraja, a ova izložba prilika je da se riječka javnost pobliže upozna s njegovim radovima.


Izložba je prodajnog karaktera, a u galeriji Poneštrica na adresi Trg 128 brigade Hrvatske vojske 3a, bit će otvorena do 17. lipnja.