Kandidatkinja za županicu

Iva Rinčić: “Da smo ranije krenuli s kampanjom, vjerojatno bi rezultat bio bolji”

Ingrid Šestan Kučić

Iva Rinčić / snimio Sergej Drechsler

Iva Rinčić / snimio Sergej Drechsler

Na pitanje koga će podržati u drugom krugu nije željela odgovoriti



Nakon prvih objavljenih podataka DIP-a nezavisna kandidatkinja za primorsko-goransku županicu Iva Rinčić zauzela je četvrto mjesto s 8,52 posto dobivenih glasova, a komentirajući kako bi rado pričekala konačne izborne rezultate istaknula je da joj je cilj proći što bolje i pozicionirati se na treće mjesto koje osigurava mogućnost sudjelovanja u donošenju odluka.


– S obzirom da sam u kampanji manje od 2 mjeseca, a svi smo svjesni koliko su krute strukture, pogotovo ako netko obnaša funkciju župana 2 mjeseca te s obzirom da prva dva mjesta po broju glasova zauzimaju jake nacionalne stranke, ne mogu reći da sam nezadovoljna.


Čovjek uvijek ima neka očekivanja, ali trenutno me vrlo mali postotak dijeli od trećeplasiranog Marka Borasa Mandića. Da smo ranije krenuli s kampanjom rezultat bi vjerojatno bio i bolji, jer imali smo uzlazni trend, kazala je Rinčić.




Na pitanje koga će podržati u drugom krugu nije željela odgovoriti.


– To je nešto o čemu ćemo raspravljati na našem internom tijelu, a koga ćemo podržati ovisi i o tome kako ćemo se pozicionirati. Nismo do sada radili nikakve kalkulacije. Mi smo se zalagali za promjene, a nisam sigurna da opcije koje nam se nude nose promjene, zaključila je Rinčić.