Milanski BIT

Kvarner virtualno a najvećem talijanskom turističkom sajmu

Alenka Juričić Bukarica

U ovim specifičnim vremenima kada nemamo mogućnost nesmetanih putovanja, aktivnosti poput virtualnih prezentacija i nastupa idealna su prilika da prezentiramo turističku ponudu Kvarnera na glavnim emitivnim tržištima, a upravo je Italija jedno od takvih



RIJEKA – Turistička zajednica (TZ) Kvarnera, nakon austrijskog sajma Ferienmesse, nastupa i na najvećem talijanskom turističkom sajmu BIT (Borsa Internazionale del Turismo) Milano, koji se također prvi put održava virtualno. Nastup je organiziran u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Italiji, a uz županijski TZ na sajmu se predstavlja još 14 izlagača iz Hrvatske, i to Amber Travel, Blue Waves Resort, Losinia, Katarina Line, Jadrolinija, Valamar Riviera, Turistička zajednica grada Zagreba, Uniline Hrvatska, Maslinica Hotels and Resort, Abacus Tours, Perfecta Travel, Kempinski Adriatic, HIT Dalmatia DMC te Eklata.


Na digitalnom štandu Kvarnera predstavljena je pak turistička ponuda cijele regije putem brošura, izbora fotografija, filmova i poveznica na društvene mreže. Talijanskim se gostima Kvarner predstavlja kao zanimljiva i lako dostupna outdoor i gastrodestinacija, sa širokom ponudom raznih zdravstvenih usluga, posebice raznovrsnih post-COVID programa.


– U ovim specifičnim vremenima kada nemamo mogućnost nesmetanih putovanja, aktivnosti poput virtualnih prezentacija i nastupa idealna su prilika da prezentiramo turističku ponudu Kvarnera na glavnim emitivnim tržištima, a upravo je Italija jedno od takvih.




Veseli nas činjenica da se u Italiji stanje poboljšava i da namjeravaju ukinuti obaveznu petodnevnu izolaciju po povratku u zemlju što svakako olakšava putovanja. Sada je važno održavati prisutnost i vidljivost na tržištu, naglašavati da je Kvarner mirna i sigurna destinacija, što dokazujemo brojem osnovnih i dodatnih punktova za testiranje i planom cijepljenja turističkih djelatnika, kazala je Irena Peršić Živadinov, direktorica TZ-a Kvarnera te dodala kako nakon Italije slijede i prezetnacije za tržišta Srbije, Poljske, Češke i Slovačke.