Podrška

Zastupnice i europarlamentarka podržali Komadinu: ‘Ne vjerujte tzv. nezavisnima koji su jeli iz županijskog tanjura’

Damir Cupać

Pri tom mislim na nezavisnu listi Davora Štimca kojemu je Županija i te kako pomogala dok je bio ravnatelj KBC-a Rijeka, iako to nije bila županijska obveza, rekao je Fabijanić



RIJEKA – Europarlamentarka SDP-a Romana Jerković, saborske zastupnice SDP-a Mirela Ahmetović i Sanja Udović te njihov kolega Erik Fabijanić dali su potporu Zlatku Komadini i njegovoj listi na županijskim izborima, pozvavši birače da izađu na izbore 16. svbinja i zaokruže broj četiri, odnosno Zlatka Komadinu za župana, kao i listu broj 10 za Županijsku skupštinu.


– Mnogi u Hrvatskoj se slažu da je Primorsko-goranska županija mjesto koje nije samo lijepo i nama najdraže zbog mora, Opatije, Platka, Učke, Gorskog kotara, već je to županija koja je otvorena, transparentna i u kojoj se, između ostalog, ulaže u zdravstveni nadstandard. Zahvaljujući tome imamo županijsku ustanovu Thalasootherapiju koja je vrhunski opremljena. Naša županija ulaže i u školstvo, sport, naš je sustav obrazovanja najbolji u Hrvatskoj, imamo izvrsnu suradnju sa Sveučilištem. Jednako tako surađuje se s poduzetnicima kojima se pomoglo sa 7,3 milijuna kuna u ovoj krizi zbog pandemije koronavirusa. Sve je to rezultat rada Zlatka Komadine i njegovog tima koji zna okupljati ljude oko sebe i koji je uključiv. Zahvaljujući tome on realizira sve što obeća, ocijenila je Jerković.


Erik Fabijanić kazao je da se nakon četiri mandata rada u Županijskoj skupštini oprašta i da tek sada vidi kada može način rada usporediti s onim u Saboru koliko je županijsko predstavničko tijelo kvalitetno.




– Tu kvalitetu treba sačuvati i zato se treba čuvati takozvanih nezavisnih lista na kojima su ljudi koji su jeli iz županijskog tanjura, a danas u njega pljuju. Samo kako bi se dokopali lonca i na kraju se oko toga posvađali. Pri tom mislim na nezavisnu listi Davora Štimca kojemu je Županija i te kako pomogala dok je bio ravnatelj KBC-a Rijeka, iako to nije bila županijska obveza. Ili na Milorada Stanića koji je na županijskoj listi koji je svoju uspješnost pokazao na projektu žičare Učka i ako to bude referenca za realizaciju projekata te nezavisne liste, ne piše nam se dobro, upozorio je Fabijanić.


Sanja Udović podsjetila je da je Zlatko Komadina pet puta dobio povjerenje građana Primorsko-goranske županije i uvjerena je da će i ovaj put pobijediti koalicija lijevog centra i centra.


– PGŽ je pionir u svemu, a karakterizira je transparentan i odgovoran rad i isto takvo ponašanje prema trošenju proračunskih sredstava. Lista broj deset i Zlatko Komadina garancija su stabilnosti i daljnjeg razvoja, izjavila je Udović.


Mirela Ahmetović naglasila je da je Zlatko Komadina čovjek koji je omogućio izvrstan odnos prema lokalnoj samoupravi bez obzira na politički predznak.


– Novac se ulagao u svaki kutak naše županije, a Zlatko Komadina i njegov tim ostvarili su izravan kontakt sa svakim čovjekom. On ne sjedi u kancelariji i može mu se svatko obratiti i reći mu što ga muči. To mogu potvrditi i na slučaju LNG terminala kada se borio protiv državnih i europskih moćnika kako bi zaštitio interese lokalne zajednice, zaključila je Ahmetović.