BOĆANJE

Vargon izborio završni turnir prvenstva Hrvatske, Buterin: “Moramo održati dobru formu za Komižu”

Valentina Prokić

Joško Buterin/Foto: M. GRACIN

Joško Buterin/Foto: M. GRACIN

Mi ćemo dati sve od sebe da se plasiramo u finale i pokušamo osvojiti naslov prvaka - kaže Joško Buterin



RIJEKA Boćari riječkoga prvoligaša Vargona plasirali su se na završni turnir četiriju najboljih momčadi Prve lige, što će se 8. i 9. svibnja igrati u Komiži. Riječani su ostvarili dvije pobjede protiv Metkovića u četvrtfinalu doigravanja, nakon slavlja na Podvežici, uspješniji su od svojega protivnika bili i u gostima (19:7). Vargon nije dozvolio da utakmica uđe u neizvjesnu završnicu, već je plasman među četiri najbolje momčadi osigurao i prije zadnjih igara.


Iako je trener Čedo Vukelić pohvalio cijelu momčad, rekavši da su se dečki izvanredno borili, istaknuo je Joška Buterina kao najboljeg pojedinca. Buterin je pobijedio u sve tri igre, odradivši sjajan posao, posebice u preciznom izbijanju gdje je pogodio 27 punata. Njegova pobjeda u bližanju i izbijanju u krug 23:22 nad Milom Vidovićem na neki je način prelomila susret već u prvim igrama.


– Bio sam samo jedan kamenčić unutar cijele ekipe. Bilo je dosta napeto u prvim igrama. »Visili« smo u svim disciplinama, a kada sam uspio pobijediti u bližanju i izbijanju u krug, nekako se prelomilo te su i ostale discipline prevagnule na našu stranu. Vidović je pucao balina za pobjedu, ali je promašio, tako da sam slavio 23:22. Poveli smo 5:3, a u tehničkim disciplinama smo odradili sjajan posao nadigravši domaćine 8:2. Igrali smo kvalitetno i dobro, kao i na svom boćalištu u prvome dvoboju – rekao je Joško Buterin.




Riječki boćari pobjedu su osigurali nakon tehničkih disciplina.


– Trener Čedo Vukelić u zadnjim je igrama priliku dao svim igračima i dečki su se iskazali na terenu pobijedivši 6:2, iako je već sve bilo odlučeno. Stvarno sam zadovoljan kako smo odradili ove dvije utakmice i, naravno, jer smo se plasirali na završni turnir. Moramo sada raditi na održavanju forme da bismo što spremniji dočekali put u Komižu.


Riječani će završni turnir otvoriti protiv Istre Poreč.


– Prognoze su uvijek nezahvalne jer se može svašta dogoditi kada se igra samo jedna utakmica. No, mi ćemo dati sve od sebe da se plasiramo u finale i pokušamo osvojiti naslov prvaka – zaključio je Joško Buterin.


U drugoj utakmici polufinala snage će odmjeriti Pula i makarski Biston. Naslov prvaka brane boćari Pule, koji su svoju prvu titulu osvojili prošle godine pobjedom nad Vargonom na boćalištu na Podvežici.