Prva liga kuglačica

Kuglačice Mlake pobjedom protiv Podravke osvojile i šesti naslov državnih prvakinja u posljednjih sedam godina

Zlatko Horvat

Tonči Mikac sa zlatnim kuglačicama Mlake i novim trofejom

Tonči Mikac sa zlatnim kuglačicama Mlake i novim trofejom

Proslava nije bila ništa posebno, podignuli smo pehar, razrezali tortu... Stanje s pandemijom koronavirusa je takvo da ne možeš ni slaviti - kaže Toni Mikac, trener kuglačica Rijeke



RIJEKA Kuglačice Mlake osvojile su šesti naslov prvakinja Hrvatske u posljednjih sedam sezona. U posljednjem kolu Prve lige nadigrale su Podravku 7:1, upisale 16. pobjedu u 18 kola i s 32 boda, dva više od porečke Istre, potvrdile krunu. No, na kuglani na Mlaki nije bilo previše fešte.


– Proslava nije bila ništa posebno, podignuli smo pehar, razrezali tortu… Stanje s pandemijom koronavirusa je takvo da ne možeš ni slaviti – kaže Toni Mikac, trener kuglačica Rijeke, koje su nastavile dominaciju.


– Sezona je bila čudna i kao da su djevojke jedva čekale da se završi. Imali smo jako puno problema. Bilo je utakmica na kojima imali šest igračica na raspolaganju, koliko ih moraš imati, što nikada dosad nije bio slučaj. Mirna Bosak nije igrala sedam mjeseci, Mađarica Anita Mehesz je nastupila samo u dvije utakmice. Puno znači kada dvije glavne igračice nedostaju cijelo prvenstvo. Osim toga, Ana Jambrović ima posao s noćnim smjenama, što ostavlja trag. Pokazalo se da je koronavirus »čudna biljka«, ostavi ne samo samo fizički, već i psihološki trag. Odrađivalo se prvenstvo, znajući da nema međunarodnih nastupa – dodaje Mikac.




Prošle sezone Riječanke su osvojile prvenstvo bez poraza, ovoga puta upisane su dvije »nule«.


– Rekao sam na početku da ne idemo na rekorde, mlade igračice moraju igrati. Izgubili smo dvije utakmice, protiv ekipa s vrha, pa je možda ispalo malo teže nego inače. Možda smo mogli i bez toga proći, ali nismo u tim utakmicama bili dovoljno dobri. Imali smo tanji sastav i to se osjetilo. No, dobili smo još jednu igračicu više. Vanesa Bogdanović je odigrala gotovo sve utakmice i stabilizirala se.


Ekipa Mlake ostaje na okupu. Želja je domaćim trofejima dodati i one međunarodne.


– Pitanje je samo hoće li se normalo trenirati, jer nužna je želja, ambicija. Čekamo otkazivanje Lige prvaka, zakazane za kraj travnja u Njemačkoj, gdje je sve zatvoreno. Ostaje nam Svjetsko prvenstvo u 1. rujna, u terminu u kojem se nikad nije igralo. Ali, moramo se početi spremati…


Mlaka – Podravka 7:1

Utakmica 18. kola Prve lige kuglačica: Mlaka – Podravka 7:1 (18:6, 3408:3174).


Rezultati: Bogdanović – Šimunić 3:1 (587:378), Gal – Zver 4:0 (618:543), Bosak – Lukčin 3:1 (548:504), Neralić – Bolić 3:1 (548:504), Grubišić – Matiša 2:2 (433:567), Pavlić+Grdić+Bašić Palković – Orehovec+Buhinjak 3:1 (574+278+109:538+139).


Poredak: Mlaka 32, Istra 30, Admiral 30, Rijeka 21, Zagreb 14, Podravka 14, Split 12, Siscia 12, Osijek ‘97 8, Ogulin 7.