Zamjena u Engleskoj

Bilbao i Dublin će vjerojatno izgubiti domaćinstvo EURO-a, ne mogu ispuniti stroge uvjete

Hina, Portal Novilist.hr

Stadion San Mames u Bilbau/Foto REUTERS

Stadion San Mames u Bilbau/Foto REUTERS

Na listi se nalazi sedam uvjeta koje Španjolska nije u mogućnosti ispuniti, objavili su iz Španjolskog nogometnog saveza



BILBAO Prema tumačenju Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) Bilbao bi mogao bi izgubiti pravo na domaćinstvo utakmica odgođenog nogometnog Europskog prvenstva koje je na rasporedu u lipnju i srpnju ove godine, jer je regionalna baskijska vlada sastavila popis “nemogućih uvjeta” za povratak gledatelja na tribine stadiona.


Na listi se nalazi sedam uvjeta, među kojima se ističu dva: onaj o 60 posto procijepljenosti populacije protiv koronavirusa u Baskiji i ostatku Španjolske do 14. lipnja te onaj da pacijenti koji razviju teži oblik bolesti Covid-19 ne zauzimaju više od dva posto kapaciteta u bolničkim jedinicama za intenzivno liječenje.


“Nemoguće je ispuniti te uvjete, što će rezultirati izostankom gledatelja”, stoji u priopćenju na službenom internetskom portalu Španjolskog nogometnog saveza (rfef.es).




Europski nogometni savez (UEFA) je od svih 12 gradova domaćina zatražio da dostave plan o održavanju utakmica uz nazočnost gledatelja, a predsjednik UEFA-e Aleksandar Čeferin je u srijedu za Sky izjavio da se od njih očekuje da dopuste dolazak navijača na stadione, “ako to situacija bude dopuštala”.


Bilbao i Dublin su predviđeni kao domaćini utakmica u skupini B, a prema sadašnjoj situaciji, ni u glavnom gradu Republike Irske neće biti navijača na tribinama.


Engleski Daily Mail je objavio kako bi Bilbao i Dublin mogli zamijeniti engleski stadioni, vjerojatno novi stadion Tottenhama te Etihad u Manchesteru.