Novi standardi

Bolt za početnike uveo poseban način korištenja riječkih romobila

Bruna Matičić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Bolt je svojim električnim romobilima pridružio novu značajku koja će korisnicima omogućiti slušanje glasovnih obavijesti tijekom vožnje



Kako bi pružio funkcionalniju vožnju i bolju komunikaciju najvažnijih sigurnosnih mjera, Bolt je svojim električnim romobilima pridružio novu značajku koja će korisnicima omogućiti slušanje glasovnih obavijesti tijekom vožnje.


Zvučne obavijesti bit će dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku te će korisnicima pružati informacije o stanju romobila, sigurnosnim mjerama i ruti, poput upozorenja o ulasku u područje s ograničenom maksimalnom brzinom i slično.


Ivan Begović, operativni menadžer za Boltove romobile u Hrvatskoj, kazao je kako je sigurnost jedan od najviših prioriteta ove tvrtke, a glasovne obavijesti namijenjene su upravo sigurnosti korisnika.




– Vjerujemo da će ova inovativna značajka biti vrlo korisna za jačanje sigurnosnih i higijenskih standarda prilikom korištenja električnim romobilima, a sve u cilju da našim korisnicima idalje pružamo siguran, pristupačan i održiv prijevoz, objasnio je Begović.


Korisnicima je u Bolt aplikaciji ponuđen komplet sigurnosnih alata sa savjetima za odgovornu i sigurnu vožnju, a moguće je aktivirati i poseban način korištenja romobilom za početnike koji omogućuje ograničavanje maksimalne brzine te upućuje na propise mikromobilnosti u Rijeci.