Međusobno pomaganje

Evo što znači sporazum o suradnji kojega su na inicijativu Damira Miškovića potpisali HNS i NS UAE

Mateo Sučić

U HNS-u se nadaju da bi ova suradnja mogla napredovati i do nekih projekata vezanih uz infrastrukturu



RIJEKA Predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza predvođeni izvršnim direktorom Marijanom Kustićem, dopredsjednicima Damirom Miškovićem, Antom Kulušićem i Tomislavom Svetinom te izbornikom reprezentacije Zlatkom Dalićem, boravili su proteklih dana u Dubaiju gdje su s čelnicima nogometnog saveza Ujedinjenih Arapskih Emirata potpisali sporazum o suradnji na razini dva saveza.


Delegaciju HNS-a (osim spomenutih prisustvovali su i član Izvršnog odbora Nenad Horvatić te koordinator za natjecanja Neven Šprajcer) primio je predsjednik nogometnog saveza UAE, šeik Rashid bin Humaid Al Nuaimi, a sve s ciljem ojačavanja suradnje od koje se obje strane nadaju imati koristi u nogometnim, administrativnim, sudačkim i drugim područjima djelovanja.


U Ujedinjenim Arapskim Emiratima priželjkuju da im ova suradnja s HNS-om pomogne u razvoju nogometa pa nije isključeno da će osim onog administrativnog dijela, u idućem periodu razne selekcije dvaju saveza odigravati međusobne utakmice, a istaknuta je i mogućnost da hrvatski suci budu na raspolaganju kolegama iz Emirata.




– Raduje nas što ćemo osjetiti sposobnosti, znanja i reputaciju Hrvatskog nogometnog saveza u različitim područjima sporta. Uvjereni smo da imamo puno potencijala koji možemo podijeliti s HNS-om i veseli nas da dodatno razvijamo ove odnose u bliskoj budućnosti – izjavio je šeik Al Nuaimi čije je riječi prenio HNS putem svojih službenih kanala.


Zadovoljstvo je iskazala i delegacija HNS-a.


– Počašćeni smo što su domaćini pokazali veliko poštovanje prema hrvatskom nogometu, našem savezu i sustavu koji godinama stvara međunarodno vrijedne uspjehe te se radujemo zajedničkoj suradnji na obostranu korist – izjavio je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić.


Jedan od glavnih pokretača ove priče bio je predsjednik Rijeke Damir Mišković, a veliki doprinos jačanju veza, koje bi, nadaju se u HNS-u, mogle napredovati i do nekih projekata vezanih uz infrastrukturu dao je i izbornik Zlatko Dalić, koji je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima itekako cijenjeno trenersko ime o čemu puno govori podatak da ga je šeik Rashid bin Humaid Al Nuaimi već više puta želio na klupi reprezentacije Ujedinjenih Arapskih Emirata.