Sudac istrage prihvatio prijedlog USKOK-a

AFERA ‘OSIGURANJE’ Poznati pulski kirurg Rajko Ćelović ostaje u riječkom istražnom zatvoru

P. N.

Dr. Rajko Ćelović / Snimila Duška Palibrk/Arhiva Glas Istre

Dr. Rajko Ćelović / Snimila Duška Palibrk/Arhiva Glas Istre

Osiguravajuća društva, a najviše ono u kojem je radila Dibek Aflić, od veljače 2012. do jeseni 2019. oštetili su za gotovo dva milijuna kuna. Najveći dio plijena podijelila je glavna petorka, a ostali su, i to ne svi, dobili po par tisuća kuna



Poznati kirurg pulske bolnice dr. Rajko Ćelović (60) koji je u petak ujutro uhićen na radnom mjestu zbog sumnje da je gotovo osam godina bio dio udružene grupe koja je, na temelju medicinske dokumentacije s njegovim potpisom i pečatom, varala osiguravajuće kuće do daljnjeg ostaje u pritvoru riječkog zatvora, javlja Glas Istre.


Nakon jučerašnjeg uhićenja Ćelović je rano jutros odveden na ispitivanje u USKOK u Rijeci, a rano poslijepodne ga je ispitao dežurni sudac istrage. USKOK je zatražio, a sudac istrage nakon saslušanja prihvatio prijedlog da mu se, u interesu istrage i svjedoka koji će biti ispitani, odredi istražni zatvor.


Prije nekoliko dana je objavljeno da je istarska policija i suradnji s USKOK-om provela višemjesečno opsežno kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg je uhićeno više od 30 osoba, a koje se tereti za počinjenje kaznenih djela u sastavu zločinačkog udruženja i to krivotvorenje isprave, računalno krivotvorenjem, prijevare i pomaganje u prijevari. Prijavljivali su stvarne, ali i fingirane prometne nesreće za koje su izrađivali lažirane dokumente, prvenstveno medicinsku dokumentaciju i zarađivali od naplaćenih odšteta.


Kao glave biznisa označeni su Nevio Aflić (57) iz Rovinja, Alen Zenzerović (48) iz Lupoglava, medicinski tehničar u kirurškoj ambulanti pulske bolnice Josip Penić (48), kirurg traumatolog Rajko Ćelović te zastupnica osiguravajućeg društva Lejla Dibek Aflić (50) iz Pule, piše Glas Istre.


Ostali okrivljenici su uglavnom osobe koje su pristale sudjelovati u prljavom biznisu.


Osiguravajuća društva, a najviše ono u kojem je radila Dibek Aflić, od veljače 2012. do jeseni 2019. oštetili su za gotovo dva milijuna kuna. Najveći dio plijena podijelila je glavna petorka, a ostali su, i to ne svi, dobili po par tisuća kuna.


Slučaj je otkriven nakon što su u jesen 2019. uhićeni Nevio Aflić koji je još uvijek u pritvoru, te medicinski tehničar Josip Penić. Nakon posljednjeg masovnog uhićenja, svi svu su nakon ispitivanja u USKOK-u pušteni da se u daljnjem tijeku postupka brane sa slobode.