Nova blamaža

Želi biti šef SDP-a, a djeci ne može nabaviti normalne maske, nove su smiješno premale

Portal Novi list

Foto Ni Zagorje malo

Foto Ni Zagorje malo

U prvom pokušaju potrošio je 200.000 kuna, koliko je novca "spržio" u ovoj novoj hitnoj nabavi beskorisnih maski zasad nije poznato



Zagorski portal Ni Zagorje malo prije dva tjedna objavio je kako je župan Željko Kolar za učenike u Krapinsko-zagorskoj županiji nabavio goleme, potpuno neupotrebljive zaštitne maske, koje su trebali koristiti u školama.


Željko Kolar, koji se natječe za šefa SDP-a, a po nekim komentatorima čak uživa i ulogu favorita, tad je obećao da će maske hitno zamijeniti. Rečeno-učinjeno. Jedini je problem što su nove maske koje je nabavio smiješno premalene.


U svom prvom pokušaju Kolar je potrošio gotovo 200.000 kuna za 33 tisuće golemih maski, koje su jednostavno prevelike i time neupotrebljive za učenike. Sad je nabavio jednako neupotrebljive, ali premale maske. Koliko je novca “spržio” u ovoj novoj hitnoj nabavi zasad nije poznato.





No, ono što je poznato jest da su djeca doma donijela maske koje su toliko male da ih dijete ne može nijednom upotrijebiti.


“Ne mogu se niti povući iznad nosa”, priča roditelj portalu Ni Zagorje malo.


Ovaj roditelj više ne zna bi li se smijao ili plakao, a drugi roditelji su se također požalili na isti problem.


“I moje je dijete donijelo doma jednokratnu masku. Premala mu je, jedva iznad usana je može rastegnuti. Smijali smo se, kaj ćemo. Probali smo tu masku staviti na lice bratu koji ima četiri godine, i njemu je premala”, priča drugi roditelj.


Njega, pak, zanima tko to sve plaća, iz kojeg fonda ide novac za tolike beskorisne maske.


Treći roditelj s kojim je pričao portal Ni Zagorje malo pita se nisu li njihova djeca dobila maske koje se ne mogu prodati nikome drugome.


Prethodnu seriju prevelikih maski koje su dobila djeca iz Zagorja proizvela je tvrtka iz Zagreba iz koje su rekli kako velike maske proizvode zato što se one stisnu nakon pranja na 95 stupnjeva. Dodali su kako u asortimanu imaju i drugih, manjih maski, ali da su ove jednoslojne najjeftinije.