Cjelovečernji film

Madonna režira biografski film o svom životu: “Toliko je neispričanih priča”

Hina

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Produkciju će potpisati zajedno s Amy Pascal



Kraljica popa Madonna režirat će cjelovečernji biografski film o vlastitu životu koji uskoro kreće u produkciju, objavio je najveći američki filmski studio Comcast Corp’s Universal Pictures.


Šezdesetdvogodišnja pjevačica i glumica na scenariju za film surađivat će s Oscarom nagrađenim scenaristom filma »Juno« Diablom Codyjem, objavio je studio.


Produkciju će potpisati zajedno s Amy Pascal koja je za najprestižniju svjetsku filmsku nagradu bila triput nominirana. Izvršni producenti filma bit će Sara Zambreno i Madonnin dugogodišnji menadžer Guy Oseary.




– Želja mi je prenijeti nevjerojatno putovanje na koje me život odveo kao umjetnicu, glazbenicu, plesačicu i ljudsko biće koje pokušava pronaći svoje mjesto u svijetu.


U fokusu filma će biti glazba, glazba koja me tjerala naprijed i umjetnost koja me održala na životu. Toliko je neispričanih, inspirativnih priča i tko bi ih bolje ispričao od mene same. Želim podijeliti uzbudljivu vožnju svojeg života vlastitim glasom i vlastitom vizijom, najavila je Madonna.


Datum izlaska filma, kao i ime glumice koja će je utjeloviti u novome projektu, još nisu poznati. Sigurno je da će film biti prepun događaja i priča koje su formirale današnju pop-kulturu.


Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Madonna dosad u svijetu prodala više od 335 milijuna albuma, a proglašena je i soloizvođačem s najvećom zaradom od koncertnih turneja.


U životopis je upisala čak 225 osvojenih prestižnih nagrada te gotovo pet tisuća naslovnica u prestižnim svjetskim časopisima.


Tijekom pedeset godina duge karijere glumila je u filmovima »Evita«, a za glavnu je ulogu nagrađena Zlatnim globusom za najbolju glumicu, kao i u filmovima »Njihova liga«, »Očajnički tražeći Susan«, a godine 2011. režirala je povijesnu dramu »W/E«, priču o britanskome kralju Edwardu VIII. i njegovoj odabranici Wallis Simpson.


Režirala je i producirala i dokumentarni film »I Am Because We Are« o djeci u Malawiju. »Truth or Dare«, dokumentarni film o Madonninu životu, bio je najgledaniji glazbeni dokumentarac od njegove objave 1991. pa sve do 2002. godine.