Vaterpolo

“Primorjaši” se lagano kompletiraju za sezonu, zasad bez Brubnjaka, Babića i Paparića

Igor Duvnjak



Obnovljena momčad vaterpolista Primorja Erste bank pod vodstvom trenera Igora Hinića polako se kompletira na bazenu na Kantridi čekajući da u kompletnom sastavu obavi brzinske pripreme za novu sezonu, nakon što je ona netom završena bila prekinuta uslijed pandemije koronavirusa, zbog čega su termini završnice pomaknuti duboko u ljetne dane. »Primorjaši« su ostali bez Mislava Vrlića i Maroša Tkača, a njihov novi član je Boris Letica.


– Vratili su nam se Karlo Babić i Tin Brubnjak, koji su bili s juniorskom reprezentacijom, dali smo im sedam dana odmora nakon čega će nam se priključiti na pripremama – kaže Igor Hinić. – Lovro Paparić je pak odradio pripreme s našom seniorskom reprezentacijom, ali još nije na bazenu, priključit će nam se za dan, dva, dok će Letica u Rijeku stići 3. rujna. Imamo dosta vremena za pripreme, nastojat ćemo ga iskoristiti na najbolji mogući način. Želimo što više podignuti spremu momčadi. Već ovog tjedna ćemo početi raditi na taktičkim varijantama. Znači, neće biti onoga dugog uvodnog rada, zato što je pauza bila dosta kratka. Jasno, pokušat ćemo što bolje uigrati nove igrače s momčadi da bismo što prije pohvatali ideje koje želimo ostvariti u igri. Okvirno nam je rečeno da će natjecateljska sezona početi 3. listopada.


»Primorjaši« su u A2 Regionalnoj ligi i, kako stvari stoje, gotovo sigurno će i ostati u ovom rangu natjecanja. Naime, uoči prekida sezone zbog koronavirusa bilo je predviđeno da će za Primorje EB s Partizanom razigravati za plasman u A1 ligu, no od tada se na ove duele spustila tišina. Klubovi nisu dobili nikakve službene obavijesti hoće li se razigravanje igrati ili neće, no najvjerojatnije je da će svaki od ova dva kluba u idućoj sezoni igrati u ligi u kojoj su igrali i do sada.