Trener Orijenta

Fausto Budicin realan nakon susreta: Igrači su dali zadnji atom snage

Fausto Budicin/Foto D. ŠKOMRLJ

Fausto Budicin/Foto D. ŠKOMRLJ

Puljani su pokazali su da su oni prvoligaši, a mi još uvijek drugoligaši jer su iskoristili naše darove - kaže trener Krimejčana



RIJEKA Spuštene su bile glave igrača Orijenta nakon utakmice koju su čekali gotovo pet mjeseci. Još tamo od posljednjeg prvenstvenog dvoboja kojeg su u ožujku odigrali u Šibeniku, Orijent je čekao kvalifikacije, na kraju i izgorio u tom iščekivanju.


– Najprije bih čestitao Istri na zasluženoj pobjedi! Pokazali su da su oni prvoligaši, a mi još uvijek drugoligaši jer su iskoristili naše darove. Očekivao sam da ćemo u uvodu biti malo pod dojmom zbog dugačke pauze koja je iza nas, ali kasnije smo se stabilizirali, uspijevali raditi što smo radili kroz treninge.


Poremetilo nas je isključenje, ali kapa dolje mojim igračima jer su dali zadnji atom snage. Ostaje samo žal što smo radili jeftine pogreške – realan je presjek događanja Fausta Budicina, trenera Orijenta, koji je itekako svjestan da njegovoj momčadi nisu ostali veliki izgledi u uzvratu.




– Znamo koji je odnos snaga i da nismo favoriti, ali nama je misao u svaku iduću utakmicu ući s razmišljanjem da želimo pobijediti. Bez obzira na ovaj poraz ne idemo u Pulu odraditi utakmicu već s namjerom da nešto i pokažemo.


Orijent je utakmicu završio s dva isključena igrača (Ivančević, Gerc) i dosuđenim jedanaestercem za suparnika, ali Budicin je pokazao palac gore suci Joviću.


– Inače ne komentiram suđenje, ali čestitao bih sucu jer je imao isti kriterij cijelu utakmicu, nije griješio i vidi se da je dobar sudac – poručio je Budicin.


I kapetan domaćina Mario Tadejević bio je realan u ocjeni sinoćnjeg ogleda na Kantridi.


– Dobro smo ušli u utakmicu, pokazali da možemo, a onda nam se dogodi jedanaesterac, isključenje… Prvoligaš takve stvari ne oprašta. Držali smo se tu negdje, u nastavku smo malo pali fizički jer smo bili s igračem manje i to nas je koštalo. Momčad je još mlada, Istra je odigrala iskusno, čekala priliku, a mi smo im pomogli da je i dočekaju – rekao je Tadejević.