Fausto Budicin

Trener Orijenta svjestan je problema u koje je upala njegova momčad: “Sve je jasno, sve znamo…”

Ivan Volarić

Fausto Budicin/Foto V. KARUZA

Fausto Budicin/Foto V. KARUZA

Najprije ćemo unutar svlačionice i kluba napraviti neke razgovore da pokušamo pronaći rješenje za stvari koje su vidljive na terenu i pokušati što prije zaboraviti Zaprešić i rezultat te utakmice - rekao je Budicin



RIJEKA  TV kamere uhvatile su istekom utakmica trenera nogometaša Orijenta Fausta Budicina kako se drži za glavu dok su igrači Jaruna s lakoćom prolazili njegove igrače za treći, četvrti pogodak… Nemoć i nevjerica! Teško se sjetiti kada je neka (polu)ozbiljna momčad izgubila, a kamoli primila četiri pogotka s igračem više nakon što je povela u ranoj fazi utakmice.


– Ne treba previše komentirati utakmicu, sve je jasno! – kaže Budicin. – Umjesto da sačuvamo vodstvo s igračem više, te iskoristimo posjed lopte i natjeramo protivnika da se umara po nenogometnim uvjetima, mi se doveli u situaciju da je sav uloženi trud u prvih pola sata utakmice pao u vodu. Ne preostaje ništa nego čestitam domaćinu na zasluženoj pobjedi.


Ono što trenera Orijenta može itekako zabrinuti su nemušte reakcije igrača na terenu. Poluaktivni pristup u fazi obrane jednostavno ne može proći nekažnjeno u ovom rangu natjecanja. Očito je da većina igrača, a ni većina momčadi, nije u pravom natjecateljskom, a ni mentalnom tonusu, iako su već odigrana dva kola.




– Sve je jasno, sve znamo. Problemi su vidljivi. Nema puno smisla pričati o njima, već pronaći rješenja za te probleme. Kakva rješenja? Najprije ćemo unutar svlačionice i kluba napraviti neke razgovore da pokušamo pronaći rješenje za stvari koje su vidljive na terenu i pokušati što prije zaboraviti Zaprešić i rezultat te utakmice. U subotu se okreće nova stranica i sve se može promijeniti već za nekoliko dana – dodao je Budicin.


Nije i ne smije biti alibi, ali naprasni odlazak vratara Mislava Zadre sigurno je poremetio dosta toga.


– Najlakše bi sada bilo svaliti krivicu na pojedinca. Razlog našeg poraza je u kolektivu. Podbacili smo kao kolektiv. Nismo imali nikakvu mentalnu stabilnost i doživjeli smo zasluženi poraz – rekao je trener Krimejčana.


Jedan osvojeni bod uz dvije slabe partije daleko su od očekivanja i najava klupske Uprave koja je najavila napad na visoke ciljeve ove sezone. Orijentova momčad u ovom trenutku ne sluti ni približno na tako nešto, štoviše, puno toga neodoljivo podsjeća na prošlosezonski scenarij, kada su Krimejčani sezonu otvorili s četiri uzastopna remija i praktički u startu skrenuli na sporedni prvoligaški kolosijek.