Neuspješna mostarska misija Gopca i Vukojevića

Glavaš odbio Karamarka: propao prvi pokušaj HDZ-a za okupljanje desnice

Dražen Ciglenečki

Karamarko je dosad izdao Franju Tuđmana, Josipa Manolića, Stjepana Mesića, Ivu Sanadera i Jadranku Kosor, te dao uhapsiti  Antu Gotovinu, Željka Sačića, Đuru Brodarca, Tomislava Merčepa i mene. S takvim čovjekom HDSSB neće i ne može surađivati, ističe Glavaš



ZAGREB Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica da su ga prije tjedan dana zajedno obišli Zoran Gobac, jedan od najmoćnijih ljudi hrvatskog sporta, i Višeslav Vukojević, sin bivšeg suca Ustavnog suda Vice Vukojevića. 


Međutim, u političkim kuluarima proširila se informacija da ih je u Mostar poslao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko kako bi kod Glavaša ispitali mogućnost poboljšanja odnosa između HDZ-a i HDSSB-a, dodatno narušenih prelaskom Josipa Salapića i dvadesetak osječkih hadezeovaca u HDSSB. Karamarko je, naime, u dobrim odnosima s Gopcem i Vukojevićem, u čijem je, primjerice, Cro pubu organizirao oproštajnu večeru kad je odlazio s mjesta ministra unutarnjih poslova.


Glavaš nam je potvrdio da je spomenuti dvojac, ne prvi put, bio kod njega i da je zaista bilo riječi o eventualnoj suradnji HDZ-a i HDSSB-a.




– HDZ vodi čovjek koji nema lidersku, političku i programsku uvjerljivost i osoba vrlo upitnog moralnog kredibiliteta. Upozorio sam Gopca i Vukojevića da je Karamarko dosad izdao Franju Tuđmana, Josipa Manolića, Stjepana Mesića, Ivu Sanadera i Jadranku Kosor, te da je osobno dao uhapsiti petoricu ratnih generala, Antu Gotovinu, Željka Sačića, Đuru Brodarca, Tomislava Merčepa i mene. S takvim čovjekom HDSSB neće i ne može surađivati, ističe Glavaš.


Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Novog lista, u subotu, 16. lipnja 2012.