Nova neugodnost

Škorin kandidat kažnjen za sukob interesa, jer je sam sebi dao u zakup javnu površinu. Sumnjičilo ga se i za utaju poreza

P. N.

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Protiv Kordića se već vodio jedan postupak u kojem ga se oslobodilo sumnji u sukob interesa



Nakon što mu se iz kampanje povukla kandidatkinja Davorka Smoković, koja je pravomoćno osuđena zbog pomaganja organiziranom kriminalu, na izbornim listama Miroslava Škore i njegovog Domovinskog pokreta otkriven je još jedan sporni “detalj”.


Naime, Martin Kordić, osmi kandidat na listi Domovinskog pokreta u V. izbornoj jedinici, osoba je koju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 25. siječnja prošle godine kaznilo s 5000 kuna jer si je kao načelnik općine Vođinci dao u zakup u 2014., 2015. i 2016. javnu površinu za ugostiteljski obrt čiji je vlasnik, čime je je prekršio prava dužnosnika, piše Jutarnji list.


U svom očitovanju Kordić je potvrdio da je kao načelnik općine Vođinci i kao vlasnik obrta U2 za ugostiteljstvo, trgovinu i usluge sklopio ugovore o zakupu javne površine u 2014., 2015. i 2016. godini i da je istovjetne ugovore sklapao još od 2001. godine kad nije bio općinski načelnik. Naveo je kako ima zaposlenog poslovođu, ali da on nije imao ovlast za sklapanje i potpisivanje ugovora pa ih je on morao potpisivati što je bilo suprotno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa.




Protiv Kordića se već vodio jedan postupak u kojem ga se oslobodilo sumnji u sukob interesa, ali je u ponovljenom postupku Povjerenstvo ipak ustanovilo da Kordić nije na osobu s kojom je sklopio ugovor o radu za mjesto poslovođe prenio poslove upravljanja obrtom i naložilo mu je da svoje postupanje uskladi s odredbama Zakona te mu odrezalo kaznu od 5.000 kuna.


Bio je prijavljen i za utaju poreza od strane jednog svog bivšeg poslovnog partnera, koji ga je prijavio i za krađu traktora. Ta je prijava odbačena, ali je policija od Kordića oduzela traktor i radni stroj, piše Jutarnji list.