Doigravanje vaterpolista

Vaterpolisti Primorja EB na otvorenom bazenu na Kantridi dočekuju Jadran, Ivan Krapić se vraća kući, ali u “krivoj” kapici

Igor Duvnjak

Dario Rakovac (Primorje EB/Foto Arhiva NL

Dario Rakovac (Primorje EB/Foto Arhiva NL

Dvije sezone Splićani su stabilni sudionici Eurolige. U ovom trenutku i mene zanima koliko smo u stanju nositi se s jednom od najkvalitetnijih vaterpolskih momčadi u Hrvatskoj - kaže trener Igor Hinić



RIJEKA Višemjesečno čekanje utakmica je isteklo za mladu momčad vaterpolista Primorja Erste bank, koja večeras konačno izlazi pred publiku u prvoj četvrtfinalnoj utakmici hrvatskog prvenstva u kojoj riječke »kapice« igrajući na otvorenom bazenu Kantride, dočekuju splitski Jadran. Dok su se kupači na plažama Kantride izlagali zrakama lipanjskog sunca, a vrapčići živahno tražili nešto »za baciti u kljun«, primorjaši su odrađivali posljednje zaveslaje priprema za tešku utakmicu nakon čega je pod vodstvom klupskog glasnogovornika Kristijana Tončića održava uobičajena konferencija medije. O ovoj zanimljivoj utakmici su novinarima govorili trener Primorja EB Igor Hinić i kapetan riječkih vaterpolista Dario Rakovac.


Iza njih su dva razdoblja, prvo kada je sezona naprasno bila prekinuta i kada su svi otišli na prisilno mirovanje, potom i ovo drugo razdoblje kojem sada dolazi kraj, vrijeme u kojem su se okupili i odradili treninge kako bi što spremniji bili na izazove koje će im dati utakmice u ovom fizički itekako zahtjevnom sportu. Kada je riječ o pripremama, Hinić je ponovio već ranije izrečenu tvrdnju kako je zadovoljan obavljenim poslom i kako smatra da njegovi igrači spremni dočekuju Splićane.


Pakleni dvojac


– Ovo razdoblje za pripreme je sasvim u redu. Imali smo smatram, sasvim dovoljno vremena kako bismo se pripremili za ovaj nastavak sezone – rekao je Igor Hinić. – Uostalom, kada je riječ o vremenu za rad, kao i svi ostali, Hrvatski vaterpolski savez nam je svima dao dovoljno vremena kroz ovih šest, sedam tjedana. Mi smo fizički spremni za ove predstojeće utakmice.




Nije otkrio toplu vodu kada je istaknuo da je momčad kluba sa Zvončaca jedan kvalitetan sastav.


– Dvije sezone su stabilni sudionici Eurolige. U ovom trenutku i mene zanima koliko smo u stanju nositi se s jednom od najkvalitetnijih vaterpolskih momčadi u Hrvatskoj.


Atmofera u momčadi je fantastična – veli Dario Rakovac uoči susreta koji počinje u 20 sati


Pritom je apostrofirao dvojicu imena gostiju, nekadašnje primorjaše.


– U redovima Jadrana su i dva svjetska prvaka, riječki centar Ivan Krapić te napadač Anđelo Šetka, igrači koji su i osvajali medalje na Olimpijskim igrama. To su igrači koji u bazenu čine razliku. Kako čujemo, gosti će biti bez dvojice igrača, Australca Powera te Zovića. Bez obzira na to oni su itekako kvalitetan sastav i bez njih, tu su recimo Visković, Delić, zapaženi golman Anić i ostali. Očekujem u svemu tome da ćemo mi pružiti jednu dobru vaterpolsku predstavu.


Fantastična atmosfera


Ako je suditi po porukama kapetana, raspoloženje u momčadi primorjaša, koji u kompletnom sastavu očekuju nastup, dobro je, svi jedva čekaju »startni znak«, početak susreta s Jadranom pod otvorenim nebom starog bazena na Kantridi.


– Atmofera u momčadi je fantastična – veli Dario Rakovac. – Ova situacija s koronavirusom nije ostavila trag. Fantastično smo spremni za Jadran. Svi se osjećamo odlično. Neće biti problema jer mi nastavljamo s našom igrom, držat ćemo se naše igre i pokušati se oduprijeti Jadranu.


Utakmica počinje u 20 sati, uzvrat u Splitu je u subotu, onaj s boljim omjerom golova ide u polufinale, manje uspješan će u razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta.