Teška utakmica

Napadač Istre 1961 Stefan Nikolić: Na Rujevicu idemo po sva tri boda

Ivan Cerovac

Foto D. Štifanić

Foto D. Štifanić



PULA U najavi domaćeg sraza sa Splitom, trener Istre 1961 Robert Rubčić naglasio je da njegova momčad u dosadašnjem tijeku sezone nije imala previše sreće s golovima, ali da predosjeća da će toliko puta prozivani napadači Stefan Nikolić i Filip Kasalica proraditi protiv »crvenih«. Svjestan je bio »zeleno-žuti« strateg činjenice da mu crnogorski dvojac dobro radi na treninzima, da daje sve od sebe na utakmicama i da će im se uloženi trud prije ili kasnije vratiti. 


– Prikazali smo dobru partiju i ostaje mali žal što nismo osvojili tri boda, no kad se sve zbroji i oduzme, mislim da je remi na kraju najrealniji ishod utakmice – rekao je Stefan Nikolić, napadač Istre 1961. – Mi smo bili bolji prvih 45 minuta, dok je Split preuzeo inicijativu zadnjih 20-ak minuta, kada smo fizički pali zbog teškog terena i kad je dosta igrača počelo osjećati grčeve. Teren je bio isti nama kao i protivnicima i znam da u njemu ne možemo tražiti alibi, ali premda ga maksimalno čuvamo i na njemu uopće ne treniramo po ovakvim uvjetima se definitivno ne može igrati normalan nogomet. Svi su nam o tome pričali, da će kad počnu kiše u Puli biti nemoguće igrati, ali stvarno nisam očekivao da će to biti ovoliko loše. 


Pulska »oranica« definitivno ne može biti opravdanje domaćim igračima za još jedan rano primljeni pogodak. Šesti put u ovoj sezoni »zeleno-žuti« su kapitulirali u uvodnih deset minuta, dosad su Šovšić i Nestorovski držali rekord s pogotkom postignutim u šestoj minuti, a sad je primat preuzeo Bagarić koji je svladao Ivušića nakon samo stotinjak odigranih sekundi.




– Još smo jednom primili jeftin gol, ovoga puta u drugoj minuti susreta i stvarno ne znam koji je tome uzrok. Prije početka u svlačionici smo bodrili jedan drugoga, dogovorili se da u utakmicu uđemo jako, ali nije pomoglo. Opet je došao taj pad koncentracije, jednostavno nismo ušli sto posto u utakmicu i praktički smo počeli igrati u desetoj minuti – istaknuo je Nikolić, koji je uoči gostovanja na Rujevici na pogodak čekao 55 dana. Toliko je, naime, prošlo između pogodaka Lokomotivi i Splitu.


– Bit će to još jedna teška utakmica s kvalitetnim protivnikom, ali ni Rijeka nije nepobjediva. Vidjeli smo da ih je u ovom kolu Osijek potpuno nadigrao u drugom poluvremenu i to je samo potvrda da je liga ujednačena, da su iznenađenja uvijek moguća i  da na Rujevicu nećemo otići s dignutom bijelom zastavom, već idemo pokušati uzeti bod ili možda i sva tri, zašto ne.