Sastanak s iračkim kolegom

Pusić u Bagdadu: Hrvatske tvrtke spremne raditi u Iraku

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ / NL arhiva

Snimio Davor KOVAČEVIĆ / NL arhiva

Naše tvrtke s područja prehrambene industrije, energetike, građevine, IT-a i farmaceutike, spremne su raditi u Iraku, neke od njih već su se interesirale za raspisane javne natječaje u Iraku, posebno u Bagdadu, rekla je šefica hrvatske diplomacije



ZAGREB  Hrvatske energetske, građevinske i farmaceutske tvrtke spremne su raditi na iračkom tržištu, izjavila je hrvatska ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić koja se u nedjelju u Bagdadu sastala s iračkim kolegom Ibrahimom al-Đafarijem.


Kao četiri glavna područja za suradnju s Irakom navela je vojno-obrambeni kompleks, gospodarstvo, razvojnu pomoć i mijenjanje imagea zemlje u međunarodnim odnosima, priopćilo je ministarstvo.


Naše tvrtke s područja prehrambene industrije, energetike, građevine, IT-a i farmaceutike, spremne su raditi u Iraku, neke od njih već su se interesirale za raspisane javne natječaje u Iraku, posebno u Bagdadu, rekla je šefica hrvatske diplomacije.




Al-Đafari je istaknuo da terorizam danas zauzima većinu, ne samo unutarnjih nego i međunarodnih poslova Iraka.


»Danas smo suočeni s globalnom terorističkom prijetnjom i pozdravljamo napore zemalja uključenih u globalnu koaliciju za borbu protiv Islamske države, kao i napore onih zemalja koje nisu formalno uključene, ali također pomažu Iraku« rekao je.


Hrvatska i Irak imaju puno tema od zajedničkog interesa, a nadam se da ćemo uspješno surađivati, rekao je irački ministar.


Pusić, koja u Iraku boravi od 2. do 5. svibnja, trebala bi se tijekom nedjelje sastati i s ministrom obrane Haledom al-Obeidijem.