'Nema veze što je kum'

Grmoja ne odustaje: ‘Žao mi je što smo izgubili Bukmira, Most će odabrati nekog drugog’

P. N.

Foto Patrik Maček / PIXSELL

Foto Patrik Maček / PIXSELL

To nije kokošar kojem treba uhljebljenje. On je izuzetno imućan čovjek. Ostvario je izuzetne rezultate u našem lokalnom poduzeću. Žao mi je što smo izgubili takvog čovjeka. Žao mi je što Bukmir nije na toj funkciji jer sam uvjeren da bi imao izvrsne rezultate



Nikola Grmoja danas je, nakon odustajanja Marija Bukmira od mjesta zamjenika direktora u Hrvatskim vodama, odlučio zaštititi Božu Petrova i reći da je sve bila – njegova ideja.


– Ja sam ga gurao i smatrao da on može srediti stvari u Hrvatskim vodama. To nije kokošar kojem treba uhljebljenje. On je izuzetno imućan čovjek. Ostvario je izuzetne rezultate u našem lokalnom poduzeću. Žao mi je što smo izgubili takvog čovjeka. Žao mi je što Bukmir nije na toj funkciji jer sam uvjeren da bi imao izvrsne rezultate. Nema nikakve veze kumstvo s Petrovom, ja sam taj koji je smatrao da je on za tu poziciju, prenosi N1 riječi Nikole Grmoje.


Ponovio je kako je on, a ne Božo Petrov, tražio angažman Bukmira dodavši kako i preuzima odgovornost za to.




Opet je izrekao i kako se na mjesto zamjenika direktora Hrvatskih voda imenuje – političkom odlukom.


– Na to se mjesto postavlja sukladno Statutu bez javnog natječaja. Mi ćemo nekoga izabrati i bit će to politička odluka. Smatramo da, ako snosimo odgovornost za to da onda moramo imati mogućnost odabira čovjeka koji će voditi to poduzeće, a ne da nam se događa da nas mediji prozivaju zbog kadrova koje nismo mi postavili nego netko drugi. Zašto bi nosili odgovornost za ljude koji nam ne odgovaraju i slušaju naloge drugih, pita Grmoja.