Idealan za druženja

Recept za pikantno kuhano vino jedini je koji će vam trebati ove zime

M. Č.

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Ova varijanta donosi savršenu ravnotežu zahvaljujući crnom papru i svježem đumbiru, koji daju toplinu, aromu i ugodnu pikantnost

Klasično kuhano vino nezaobilazno je na zimskim okupljanjima, ali mnoge verzije mogu biti pretjerano slatke. Ova varijanta donosi savršenu ravnotežu zahvaljujući crnom papru i svježem đumbiru, koji daju toplinu, aromu i ugodnu pikantnost.


Vrijeme pripreme: 5 minuta
Ukupno vrijeme: 35 minuta
Količina: 8 porcija



Foto: Pexels

Sastojci


  • 2 boce (750 ml) punog, suhoga crnog vina (npr. cabernet sauvignon)


  • ½ šalice cijelih zrna crnog papra


  • ⅓ šalice šećera


  • 4 trake korice naranče (oko 2,5 cm svaka)


  • Komadić svježeg đumbira, oko 2,5 cm, oguljen i narezan


  • 1 štapić cimeta + dodatni za posluživanje


  • 1 cijela zvjezdasta anis


  • Narezane naranče za ukras


Priprema


  1. U velikom loncu pomiješati vino, crni papar, šećer, koricu naranče, đumbir, štapić cimeta i zvjezdasti anis.


  2. Zagrijavati na jakoj vatri dok ne počne lagano krčkati.


  3. Poklopiti i ostaviti da odstoji 30 minuta kako bi se sve arome prožele.


  4. Procijediti i odstraniti začine.


  5. Rasporediti u osam čaša. Ukrasiti narančom i štapićem cimeta. Poslužiti toplo.



Foto: Pexels