Foto: Pexels
Ova varijanta donosi savršenu ravnotežu zahvaljujući crnom papru i svježem đumbiru, koji daju toplinu, aromu i ugodnu pikantnost
povezane vijesti
Klasično kuhano vino nezaobilazno je na zimskim okupljanjima, ali mnoge verzije mogu biti pretjerano slatke. Ova varijanta donosi savršenu ravnotežu zahvaljujući crnom papru i svježem đumbiru, koji daju toplinu, aromu i ugodnu pikantnost.
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Ukupno vrijeme: 35 minuta
Količina: 8 porcija

Foto: Pexels
Sastojci
-
2 boce (750 ml) punog, suhoga crnog vina (npr. cabernet sauvignon)
-
½ šalice cijelih zrna crnog papra
-
⅓ šalice šećera
-
4 trake korice naranče (oko 2,5 cm svaka)
-
Komadić svježeg đumbira, oko 2,5 cm, oguljen i narezan
-
1 štapić cimeta + dodatni za posluživanje
-
1 cijela zvjezdasta anis
-
Narezane naranče za ukras
Priprema
-
U velikom loncu pomiješati vino, crni papar, šećer, koricu naranče, đumbir, štapić cimeta i zvjezdasti anis.
-
Zagrijavati na jakoj vatri dok ne počne lagano krčkati.
-
Poklopiti i ostaviti da odstoji 30 minuta kako bi se sve arome prožele.
-
Procijediti i odstraniti začine.
-
Rasporediti u osam čaša. Ukrasiti narančom i štapićem cimeta. Poslužiti toplo.

Foto: Pexels