Foto: Pexels
Doručak dolazi u obliku kremaste i zasitne zdjelice s čak 26 grama proteina, a okusom neodoljivo podsjeća na omiljeni PB&J sendvič
povezane vijesti
Klasična zobena kaša bogata je vlaknima, ali često joj nedostaje proteina. Ova verzija to rješava na tri pametna načina: kuhanjem zobenih pahuljica u mlijeku, dodavanjem chia sjemenki i maslacem od kikirikija i sjeckanim kikirikijima kao završnim dodirom.
Rezultat: kremasta, zasitna zdjelica s čak 26 grama proteina.
Za dodatnu aromu, prije posluživanja prelijte malo javorovog sirupa koji savršeno spaja slatke i slane note.
Voće možete mijenjati prema želji – jagode, breskve, maline ili naribane jabuke i kruške također se izvrsno uklapaju. Ako ne koristite mliječne proizvode, zamijenite mlijeko nezaslađenim sojinim napitkom, koji ima jednaku količinu proteina.

Foto: Pexels
Sastojci
-
300 ml mlijeka ili nezaslađenog sojinog napitka
-
50 g zobenih pahuljica
-
1 žlica chia sjemenki
-
prstohvat krupne soli
-
1 žlica glatkog maslaca od kikirikija
-
½ šalice (oko 75 g) svježih borovnica
-
2 žlice sjeckanih, slanih prženih kikirikija
-
javorov sirup, po želji
Priprema
1. Pripremite sastojke.
U srednje velikom loncu pomiješajte mlijeko, zobene pahuljice, chia sjemenke i sol.
2. Kuhajte.
Zagrijte do vrenja, zatim smanjite temperaturu i kuhajte 5 minuta, povremeno miješajući, dok smjesa ne postane gusta i kremasta.
3. Dodajte maslac od kikirikija.
Maknite s vatre, prebacite u zdjelicu i umiješajte maslac od kikirikija dok se ne stvori lagani vrtlog.
4. Dodajte voće i kikirikije.
Na vrh pospite borovnice i sjeckane kikirikije.
5. Ukrasite.
Po želji prelijte s malo javorovog sirupa.
Savjet za pripremu unaprijed
Kašu možete pripremiti do 5 dana unaprijed i čuvati je u zatvorenoj posudi u hladnjaku. Prije posluživanja zagrijte je s malo mlijeka ili vode da povratite kremastu teksturu.

Foto: Pexels