FOTO: iStock
Mekani, mirisni i punog okusa, a bez dizanja tijesta i čekanja da naraste...
povezane vijesti
Miris cimeta u zraku, kraći dani i topla šalica kave: jesen je stvorena za male užitke. Ako obožavate cimet rolice, ali želite nešto laganiju varijantu, ovi muffini su savršen izbor.
Mekani, mirisni i punog okusa, a bez dizanja tijesta i čekanja da naraste, ovi muffini donose svu toplinu i aromu klasičnih rolica, ali u znatno jednostavnijem i zdravijem obliku. Svaki muffinić ima tek 60 kalorija, pa si ih možete priuštiti bez grižnje savjesti. Još kad ih zaokruži lagana kremasta glazura od krem sira, užitak je potpun.

Sastojci (za 12 muffina):
Za tijesto:
- 2 jaja
- 70 g stevije
- 80 g punomasnog jogurta
- 60 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 140 g pšeničnog brašna
- 2 žličice praška za pecivo
Cimet punjenje:
- 2 žlice nezaslađenog umaka od jabuka
- 4 žlice stevije
- 2 žličice cimeta
Glazura:
- 60 g krem sira (light verzija)
- 30 g dijetalnog šećera u prahu

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 180 °C, a kalup za muffine obložite papirnatim košaricama. Jaja i steviju miksajte oko 5 minuta dok ne postanu pjenasta. Dodajte jogurt, bademovo mlijeko i ekstrakt vanilije te dobro izmiješajte. Na kraju umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo dok ne dobijete glatko tijesto. Za punjenje pomiješajte umak od jabuka, steviju i cimet pa smjesu stavite u slastičarsku vrećicu. Tijesto rasporedite u 12 košarica za muffine, a zatim u svaki istisnite punjenje u obliku spirale, baš poput klasične cimet rolice.
Pecite 15–20 minuta, dok čačkalica ne izađe čista. Dok se muffini hlade, pomiješajte krem sir i šećer u prahu. Ohlađene muffine ukrasite glazurom pomoću vrećice za ukrašavanje. Ovi muffini donose najbolje od oba svijeta: bogat okus jeseni i laganu, niskokaloričnu verziju omiljenog deserta. Brzo se pripremaju, izgledaju atraktivno, a svojim mirisom cimeta uljepšat će svaku jesensku popodnevnu pauzu uz kavu ili čaj.