Samo 60 kalorija

Jesenska slastica koju obožavamo: niskokalorični muffini s cimetom

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Mekani, mirisni i punog okusa, a bez dizanja tijesta i čekanja da naraste...

Miris cimeta u zraku, kraći dani i topla šalica kave: jesen je stvorena za male užitke. Ako obožavate cimet rolice, ali želite nešto laganiju varijantu, ovi muffini su savršen izbor.


Mekani, mirisni i punog okusa, a bez dizanja tijesta i čekanja da naraste, ovi muffini donose svu toplinu i aromu klasičnih rolica, ali u znatno jednostavnijem i zdravijem obliku. Svaki muffinić ima tek 60 kalorija, pa si ih možete priuštiti bez grižnje savjesti. Još kad ih zaokruži lagana kremasta glazura od krem sira, užitak je potpun.


FOTO: Unsplash


Sastojci (za 12 muffina):


Za tijesto:


  • 2 jaja
  • 70 g stevije
  • 80 g punomasnog jogurta
  • 60 ml nezaslađenog bademovog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 140 g pšeničnog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo

Cimet punjenje:


  • 2 žlice nezaslađenog umaka od jabuka
  • 4 žlice stevije
  • 2 žličice cimeta

Glazura:


  • 60 g krem sira (light verzija)
  • 30 g dijetalnog šećera u prahu

FOTO: Unsplash


Priprema:


Pećnicu zagrijte na 180 °C, a kalup za muffine obložite papirnatim košaricama. Jaja i steviju miksajte oko 5 minuta dok ne postanu pjenasta. Dodajte jogurt, bademovo mlijeko i ekstrakt vanilije te dobro izmiješajte. Na kraju umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo dok ne dobijete glatko tijesto. Za punjenje pomiješajte umak od jabuka, steviju i cimet pa smjesu stavite u slastičarsku vrećicu. Tijesto rasporedite u 12 košarica za muffine, a zatim u svaki istisnite punjenje u obliku spirale, baš poput klasične cimet rolice.


Pecite 15–20 minuta, dok čačkalica ne izađe čista. Dok se muffini hlade, pomiješajte krem sir i šećer u prahu. Ohlađene muffine ukrasite glazurom pomoću vrećice za ukrašavanje. Ovi muffini donose najbolje od oba svijeta: bogat okus jeseni i laganu, niskokaloričnu verziju omiljenog deserta. Brzo se pripremaju, izgledaju atraktivno, a svojim mirisom cimeta uljepšat će svaku jesensku popodnevnu pauzu uz kavu ili čaj.