
Foto: Unsplash
Bundeva je odavno simbol jeseni, a pritom je bogata beta-karotenom, vitaminom C, kalijem i vlaknima, što je čini savršenom za početak dana
povezane vijesti
Bundeva je odavno simbol jeseni, a zahvaljujući njezinim nutritivnim vrijednostima i blagom okusu, lako se može uklopiti u doručak.
Osim što daje ugodan okus, bundeva je bogata beta-karotenom, vitaminom C, kalijem i vlaknima.
Ove proteinske palačinke kombiniraju klasične sastojke s dodatkom proteina, što ih čini zasitnim i idealnim za početak dana.
Foto: Pexels
Sastojci za 2 porcije:
-
1/3 šalice pirea bundeve
-
2 jaja
-
1 šalica zobenih pahuljica
-
1/3 šalice svježeg sira
-
1–2 žlice javorovog sirupa
-
1 žlica mješavine začina (cimet, muškatni oraščić, klinčić)
Priprema:
-
Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete glatku, svijetlo narančastu smjesu s malim komadićima zobi i bundeve.
-
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i premažite je lagano maslacem ili uljem.
-
Ulijte dvije velike porcije smjese i pecite dok se na površini ne pojave mjehurići, zatim okrenite i pecite još nekoliko minuta dok palačinke ne postanu zlatno-narančaste i čvrste.
-
Poslužite uz dodatak cimeta, javorovog sirupa ili orašastih plodova po želji.
Dodatni savjeti
-
Smjesa se može prilagoditi: dodajte više zobenih pahuljica ako želite gušće palačinke ili malo mlijeka za rjeđu teksturu.
-
Za dodatni protein i kremastu teksturu koristite grčki jogurt umjesto svježeg sira.
-
Palačinke se mogu poslužiti i uz voće, orahe ili jogurt za dodatnu nutritivnu vrijednost.
Foto: Pexels