Sočno!

Napravite kremasti preljev za Cezar salatu pomoću jednog tajnog sastojka

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Nakon što pripremite porciju, najbolje je konzumirati je unutar jednog dana

Domaći preljev za salatu gotovo je uvijek bolji od onih kupljenih u trgovini. Ovaj recept za umak za Cezar salatu nije iznimka. Bogat je i pun okusa, s savršenom kremastom teksturom zahvaljujući jednom tajnom sastojku: kuhanim žumanjcima.


Pomiješajte žumanjke s maslinovim uljem, limunovim sokom, češnjakom i Dijon senfom da biste dobili kremasti preljev koji odlično ide na salate, sendviče i još mnogo toga. Nakon što pripremite porciju, najbolje je konzumirati je unutar jednog dana, piše Better Home & Garden. 


Sastojci:


  • 60 ml maslinovog ulja
  • 30 ml svježeg limunovog soka
  • 3 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 5 ml Dijon senfa
  • 2,5 ml šećera
  • 1 kuhani žumanjak

Upute:


U blenderu ili malom procesoru hrane pomiješajte sve sastojke. Pokrijte i blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.


Upotrijebite odmah ili pokrijte i ohladite do 24 sata.