RIBARSKA TRADICIJA

U Crikvenici spektakularno počeo 13. po redu Mjesec plave ribe

Robert Šimonović

Foto TZG CRIKVENICE

Foto TZG CRIKVENICE

Sve je počelo uz »cooking show« japanskog sushi majstora Nobuhita Okada, koji je obradio omiljenu »plavušu« tunu, dok je chef Dražen Mihajlović od nje pripremio maštovite gastrodelicije



CRIKVENICA – U Crikvenici je prošlog vikenda spektakularno počeo 13. po redu Mjesec plave ribe, a broj posjetitelja manifestacije je pokazao da sezona još nije završila. Sve je počelo uz »cooking show« japanskog sushi majstora Nobuhita Okada, koji je obradio jednu od omiljenijih »plavuša« – tunu, dok je chef Dražen Mihajlović iz Jadrana od nje pripremio maštovite gastrodelicije. Posjetitelji su uživali u bogatoj ponudi jela od plave ribe, vinskom kantunu i osvježavajućim koktelima, a sve je dodatno upotpunila odlična atmosfera uz nastup klape Kampanel. Svim restoranima – sudionicima projekta »Cesta plave ribe«, Turistička zajednica grada Crikvenice dodijelila je oznake pripadnosti projektu.


Dio identiteta


Održan je i »cooking show« karizmatičnog chefa Davida Skoke, koji je pripremao rolice od srdela s kremom od blitve. Druženje uz gastro i vinski kantun upotpunio je nastup Alena Vitasovića. »Plavi vikend« je završio »cooking showom« chefa Damnjana Draganića iz restorana Dida. On je za posjetitelje pripremao tortilje s mariniranom palamidom, kremom od motra i limuna, churros s ketchupom od jabuke i paprike te majonezu od slanih inćuna. U hotelu Aminess Younique Narrivi održan je prvi Riblji kviz by Ribafish, a u večernjim satima koncert Marka Pecotića Peca i Silvije Dvornik na trgu. Voditelji programa svih triju večeri bili su Domagoj Jakopović Ribafish i Gracian Čop. Najmlađe je sva tri dana uveseljavala kreativna radionica, a glazbeni ritam prije i nakon nastupa gostujućih glazbenih zvijezda izvanredno su pratili Trio Crikvenica i DJ Boris.


– Otvorenje Mjeseca plave ribe još je jednom potvrdilo koliko Crikvenica živi s morem i ribarskom tradicijom. Plava riba je dio našeg identiteta, a kroz manifestaciju želimo naglasiti njezinu važnost, ne samo u prehrani, nego i u očuvanju običaja i održivog razvoja. Ovogodišnje otvorenje još je jednom pokazalo koliko je suradnja i zajedništvo ključ uspjeha, a vjerujem da će i naredni sadržaji tijekom mjeseca privući brojne posjetitelje te dodatno obogatiti turističku ponudu Crikvenice – rekla je direktorica TZG-a Crikvenice Marijana Biondić.


Ostatak programa




Mjesec plave ribe ni nakon trodnevnog otvorenja neće stati. Tijekom cijelog razdoblja do 19. listopada očekuje se bogat enogastro i zabavni program. U sklopu ovoga »najplavijeg« mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su restorani Burin, Dida, Le Moon (hotel Esplanade), Half 8 (hotel Aminess Younique Narrivi), restoran hotela Miramare te konoba Karoca u Crikvenici. U Dramlju je to restoran Domino, a u Selcu konoba Ulika i restoran hotela Marina. Najukusnija šetnja rivijerom na rasporedu je 27. rujna, a riječ je o nezaboravnom gastronomskom i vinskom putovanju od Jadranova do Selca pod nazivom »Crikvenica Food & Wine Walk«.


– Devet pažljivo osmišljenih enogastro postaja pretvorit će vašu šetnju u pravi doživljaj. Na svakoj vas čekaju kreativna jela od plave ribe uparena s vrhunskim kvarnerskim vinima. Atmosfera će biti prožeta smijehom, druženjem i glazbom, a usput vas očekuju i brojna iznenađenja – poručuju iz TZG-a Crikvenice.


Četiri restorana na Rivijeri Crikvenica svojom enogastro ponudom tijekom svojih ekskluzivnih večera ispričat će »ljubavnu priču« o plavoj ribi i vinu, uz glazbenu kulisu. Na uparivanju ribljih specijaliteta s vinima 26. rujna može se uživati u restoranu Dida, 3. listopada u restoranu Le Moon, 10. listopada u restoranu Burin, a 17. listopada u restoranu Domino.