
FOTO: iStock
Idealan prilog
povezane vijesti
Ako volite krumpir salatu, znate da mogućnostima za kombinacije gotovo da nemaju kraja. Postoji verzija s crvenim krumpirom, grčka varijanta s piletinom, njemačka salata s manje povrća… No ova verzija je stvarno jedinstvena: tzatziki krumpir salata.
Ova verzija klasične salate donosi svježinu jogurta i krastavaca (i svježih i kiselih), sočnost kuhanih mladih crvenih krumpira, miris kopra i limuna te blagu oštrinu crvenog luka i češnjaka. Rezultat je salata koja istovremeno osvježava i pruža dozu raskoši.
Sastojci:
- 680 g mladih crvenih krumpira, prepolovljenih
- 15 g (1 žlica) krupne soli, podijeljeno
- 2 krastavca, nasjeckana
- 120 g kiselih krastavaca, nasjeckanih
- 15 g svježeg kopra, nasjeckanog
- 80 g crvenog luka, sitno nasjeckanog
- 2 režnja češnjaka, naribana
- naribana korica 1/2 limuna
- 30 ml limunova soka
- 5 g (1 žličica) šećera
- 2 g (1/2 žličice) svježe mljevenog crnog papra
- 160 g grčkog jogurta, punomasnog
- 30 g majoneze
- dimljena paprika, za posipanje (opcionalno)
Priprema:
U velikom loncu prelijte krumpire vodom, dodajte 2 žličice soli i zakuhajte. Kuhajte 12–15 minuta, dok krumpir ne omekša i lako se probode vilicom. U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte sve preostale sastojke: svježe i kisele krastavce, kopar, crveni luk, češnjak, limunovu koricu i sok, šećer, papar, grčki jogurt i majonezu.
Kad su krumpiri kuhani, dobro ih ocijedite i još vruće ubacite u zdjelu s dresingom. Lagano umiješajte da se sve poveže. Ostavite da se salata ohladi na sobnu temperaturu. Po želji pospite s malo dimljene paprike prije posluživanja. Savršeno se stapa s grilanom piletinom ili raznim delicijama od mljevenog mesa. Dobar tek!