Savršena za ljetne dane

Kremasta proteinska zdjela: 75 g bjelančevina za manje od 25 minuta

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Idealna kombinacija škampi, mozzarelle i povrća na brz i ukusan način

Kad želite osvježavajući i izdašan obrok koji će vas zasititi i istovremeno dati energiju, ova kremasta proteinska zdjela (protein bowl) je pravi izbor. 


Spoj škampi, mozzarelle i biljnog vrhnja daje čak 75 g bjelančevina – fenomenalno za mišiće, sitost i zdravlje. Uz povrće, kompleksne ugljikohidrate i zdrave masti, dobivate bogatu i uravnoteženu zdjelu koja se priprema u tren oka.


Sastojci:


  • 300 g krumpira (oko 3 srednja)
  • 225 g smrznutih škampi
  • 1 pakiranje light mozzarelle
  • 125 ml veganskog light kuhinjskog vrhnja
  • šaka cherry rajčica
  • ½ bio krastavca
  • šaka iceberg salate (ili po izboru)
  • sok od pola limuna
  • sol, papar, slatka paprika, timijan

Priprema:


Zagrijte pećnicu na 180 °C. Narežite krumpir na kriške, začinite ih solju, paprom i paprikom te pecite 25–30 minuta. Ako koristite air fryer, 20 minuta na 195 °C. U tavi popržite škampe, začinite, pa ih zalijte biljnim vrhnjem. Na vrh stavite narezanu mozzarellu, poklopite i pustite da se lagano rastopi


Isperite i narežite povrće – cherry rajčice, krastavac, salatu. Stavite sve u veliku zdjelu, začinite limunovim sokom, solju i paprom. Dodajte pečene krumpire i škampi-mozzarella kremu (uključujući sok) u zdjelu, dobro promiješajte i pospite timijanom. Poslužite odmah i uživajte.