
Foto: iStock
Imaju prhku podlogu od keksa, baršunastu kremu s bijelom čokoladom i pregršt svježih borovnica
povezane vijesti
Ako tražite slasticu koja je jednostavna za pripremu, a izgleda (i miriše!) kao da je stigla iz slastičarnice – to su cheesecake kocke s borovnicama.
Imaju prhku podlogu od keksa, baršunastu kremu s bijelom čokoladom i pregršt svježih borovnica.
Sastojci
Za podlogu:
- 120 g mljevenih keksa (graham ili petit beurre)
- 2 žlice šećera
- ¼ žličice soli
- ¼ žličice cimeta
- 85 g otopljenog maslaca
Za kremu:
- 225 g bijele čokolade
- 450 g punomasnog krem sira (na sobnoj temperaturi)
- 2 jaja (sobne temperature)
- 100 g šećera
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 250-300 g svježih borovnica
Priprema
Prvo krenite s pripremom podloge i zagrijte pećnicu na 175°C. Obložite kvadratni kalup (23×23 cm) papirom za pečenje i lagano ga pošpricajte uljem.
U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, šećer, sol i cimet. Dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte.
Smjesu utisnite ravnomjerno u kalup, pecite 12 minuta, izvadite i ostavite da se malo ohladi.
Dok se podloga peče, otopite bijelu čokoladu u mikrovalnoj (u kraćim intervalima od 15–20 sekundi) ili na pari. Ostavite da se ohladi.
U mikseru izmiksajte krem sir dok ne postane gladak i kremast. Dodajte jaja i šećer, pa kratko izmiksajte.
Ulijte otopljenu čokoladu i vaniliju, pa ponovno izmiksajte.
Pažljivo umiješajte borovnice.
Prelijte kremu preko pečene podloge i ravnomjerno rasporedite.
Pecite 35–40 minuta – gotove su kad se sredina lagano trese, a rubovi su čvršći. Po potrebi prekrijte folijom pred kraj da ne potamni.
Ohladite 1 sat na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u hladnjak barem 3 sata ili preko noći.