Za prste polizat'!

Neodoljive cheesecake kocke s borovnicama: desert koji će vas oduševiti

Life

Foto: iStock

Foto: iStock

Imaju prhku podlogu od keksa, baršunastu kremu s bijelom čokoladom i pregršt svježih borovnica

Ako tražite slasticu koja je jednostavna za pripremu, a izgleda (i miriše!) kao da je stigla iz slastičarnice – to su cheesecake kocke s borovnicama.


Imaju prhku podlogu od keksa, baršunastu kremu s bijelom čokoladom i pregršt svježih borovnica.


Sastojci


Za podlogu:


  • 120 g mljevenih keksa (graham ili petit beurre)
  • 2 žlice šećera
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice cimeta
  • 85 g otopljenog maslaca

Za kremu:


  • 225 g bijele čokolade
  • 450 g punomasnog krem sira (na sobnoj temperaturi)
  • 2 jaja (sobne temperature)
  • 100 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 250-300 g svježih borovnica

Priprema


Prvo krenite s pripremom podloge i zagrijte pećnicu na 175°C. Obložite kvadratni kalup (23×23 cm) papirom za pečenje i lagano ga pošpricajte uljem.


U zdjeli pomiješajte mljevene kekse, šećer, sol i cimet. Dodajte otopljeni maslac i dobro izmiješajte.


Smjesu utisnite ravnomjerno u kalup, pecite 12 minuta, izvadite i ostavite da se malo ohladi.


Dok se podloga peče, otopite bijelu čokoladu u mikrovalnoj (u kraćim intervalima od 15–20 sekundi) ili na pari. Ostavite da se ohladi.


U mikseru izmiksajte krem sir dok ne postane gladak i kremast. Dodajte jaja i šećer, pa kratko izmiksajte.


Ulijte otopljenu čokoladu i vaniliju, pa ponovno izmiksajte.


Pažljivo umiješajte borovnice.


Prelijte kremu preko pečene podloge i ravnomjerno rasporedite.


Pecite 35–40 minuta – gotove su kad se sredina lagano trese, a rubovi su čvršći. Po potrebi prekrijte folijom pred kraj da ne potamni.


Ohladite 1 sat na sobnoj temperaturi, a zatim prebacite u hladnjak barem 3 sata ili preko noći.