Hrvati na cijeni

Perišić između Manchester Uniteda i PSG-a, Badelj napušta Fiorentinu

Hina

Ivan Perišić, Foto: REUTERS

Ivan Perišić, Foto: REUTERS

Prema pisanju talijanskih medija sportski direktor kluba Piero Ausilo nalazi se na 'mini-turneji' po Europi kako bi otkrio tko najviše nudi za hrvatskog reprezentativca



Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić (28) nalazi se na izlaznim vratima Intera i karijeru bi mogao nastaviti u Manchester Unitedu ili Paris St Germainu.


Prema pisanju talijanskih medija sportski direktor kluba Piero Ausilo nalazi se na ‘mini-turneji’ po Europi kako bi otkrio tko najviše nudi za hrvatskog reprezentativca.


Ausilo je ovoga tjedna razgovarao s čelnicima PSG-a, potom je otputovao u Manchester na novu rundu pregovora s vodstvom ‘Crvenih vragova’.




Talijani tvrde kako je PSG opasno zagrizao za Perišićeve usluge, a osim novaca Francuzi nude i igrače. Interu su najzanimljiviji argentinski krilni igrač Angel Di Maria, poljski veznjak Grzegorz Krychowiak, te brazilski branič Marquinhos.


Međutim, nije tajna kako Mourinho obožava hrvatsko krilo. Portugalski stručnjak je nedavno doputovao u Zagreb kako bi nagovorio Perišića na prelazak u United. Nagađa se kako je Mourinho spreman platiti čak 60 milijuna eura odštete za usluge hrvatskog igrača.


Perišić je 2015. godine iz Wolfsburga prešao u Inter, potpisavši ugovor do ljeta 2020. Talijanski klub je tada platio 20 milijuna eura odštete, a sada bi mogao zaraditi tri puta više.


Ukoliko se ostvari transfer u Manchester United, Perišić bi postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Do sada je najveća odšteta plaćena za Matea Kovačića, Real Madrid je za njega Interu platio 31 milijuna eura. Slijedi Luka Modrić, čija je odšteta prilikom prelaska iz Tottenhama u Real Madrid iznosila 30 milijuna eura.


Zanimljivo, Ausilio je u veljači ove godine izjavio kako Inter nema namjeru ovog ljeta prodati Perišića.


«Perišić je dio velikog projekta i ne želimo prodavati naše najbolje igrače. Ne možemo ni zamisliti Inter bez njega, a mislim da ni Perišić nema namjeru otići«, kazao je tada Ausilio.


Badelj napušta Fiorentinu


Prošlo ljeto ga nisu pustili, no čini se kako će na koncu ove sezone hrvatski nogometni reprezentativac Milan Badelj gotovo sigurno napustiti Fiorentinu.


Njegov menadžer Dejan Joksimović je u razgovoru za talijanske medije potvrdio kako je došlo vrijeme za rastanak bivšeg igrača Dinama i ‘Viola’.


»Badelj je prošlog ljeta imao nekoliko sjajnih ponuda, ali ga klub nije želio prodati. Sada mu je ostala još godina dana ugovora i mislim da je vrijeme da ode iz Fiorentine. To je najbolje rješenje i za klub i za njega,« poručio je Joksimović.


Nagađa se kako bi Fiorentina mogla tražiti između 10 i 12 milijuna eura.


»Badelj može igrati u bilo kojem talijanskom klubu, čak i u Juventusu, iako ne mislim da su oni zainteresirani,« dodao je Joksimović.


Prošlog ljeta veliki interes za Badeljeve usluge pokazao je Milan, spominjala se i Roma, ali i nekoliko engleskih klubova.


»Nismo još dobili niti jednu službenu ponudu, ali ima vremena. Možda Fiorentina ima više informacija,« kazao je Joksimović.


Badelj je u Fiorentinu stigao 2014. iz redova njemačkog bundesligaša HSV-a za oko pet milijuna eura.<